U završnoj fazi izgradnja pomoćnog stadiona s vještačkom travom u Goraždu

20.05.2022. 15:03 / Izvor: Fena
stadion

U Gradu Goražde privode se kraju radovi na izgradnji pomoćnog stadiona s vještačkom travom u naselju Prvi maj čime će i ovaj grad na Drini dobiti savremeni stadion.

U Gradu Goražde privode se kraju radovi na izgradnji pomoćnog stadiona s vještačkom travom u naselju Prvi maj čime će i ovaj grad na Drini dobiti savremeni stadion u okviru projekta razvoja infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu, koji je podržan od Nogometnog saveza BiH.

Član izvršnog odbora NS BiH Muhidin Raščić podsjeća da je realizacija ovog projekta u Goraždu trebala biti okončana još prije dvije godine, ali da je niz okolnosti to odgodio. Sa prvobitno procijenjenih 460.000 KM, ukupna vrijednost projekta iznosi 480.000 KM.

"Sredstva u iznosu od 260.000 KM osigurao je Nogometni savez BiH posredstvom UEFA-e, dok je lokalna zajendica bila dužna obezbjediti preostala sredstva, što se u to vrijeme nije desilo. Onda se dogodila i pandemija pa je sve išlo sporo, ali drago mi je da se konačno projekt privodi kraju, jer Goražde je posljednja lokalna zajednica od ukupno 15 u BiH gdje je on realiziran", podsjeća Raščić.

Naglašava da je projekt od velikog značaja posebno za razvoj omladinskih selekcija uz napomenu da je Grad Goražde dužan stvoriti i uvjete da se stadion s vještačkom travom sačuva

"Lokalna zajednica treba da se pobrine i za postavljanje ograde kako bi se teren zaštitio a ja se nadam da ovo neće biti jedini projekt koji u Goraždu podržava Nogometni savez. Imali smo obećanje predsjednika NS da će se podržati i sanacija na stadionu u Vitkovićima, ali nažalost lokalna zajednica nikada nije dostavila projekat. Lično ću se zalagati da od NS BiH bude obezbjeđena podrška i drugim projektima koji će doprinijeti poboljšanju sportske infrastrukture u Goraždu", kazao je Raščić.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović također je zadovoljan što se projekt privodi kraju. Podsjeća da su sredstva u iznosu od 220.000 KM obezbjedili Grad Goražde i Vlada BPK.

"Ne trebamo govoriti šta ovo podrazumijeva u konačnici, koliko će djece i mladih ovdje moći trenirati i igrati nogomet i ne samo Goraždani nego i cijela regija. Obećali smo da Grad Goražde treba biti regionalni centar i na tome radimo", kazao je Imamović.

U sklopu radova izvršena se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (zahtjev FIFA Quality Pro) za teren dimenzije 104mx67m (bruto 6901m2) sa jednim parom aluminijskih golova/vratnica (uključujući nabavku originalnih traka i ljepila za montažu), zatim priprema podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, te nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave, a sve prema projektnoj dokumentaciji i uputama dobavljača vještačke trave.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije