Počinje realizacija infrastrukturnih projekata u Bužimu, Ključu i Bosanskoj Krupi

21.06.2022. 07:49 / Izvor: Akta.ba
INFRASTRUKTURA

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je nekoliko infrastrukturnih projekata u općinama Bužim, Ključ i Bosanska Krupa čija realizacija počinje uskoro.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je nekoliko infrastrukturnih projekata u općinama Bužim, Ključ i Bosanska Krupa čija realizacija počinje uskoro.

Riječ je o sanaciji Doma kulture, puta u naselju Rejzovići, asfaltiranju puta u mjesnoj zajednici Krasulje i sanaciji vjerskog objekta u Ključu. 

U Bosanskoj Krupi će biti asfaltiran lokalni put Arapuška cesta - Pučenik - Zalin - Veliki Dubovik, dok će u Bužimu biti moderniziran nekategorisani put Radoč - izletište Svetinja.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnici općina Mersudin Nanić, Armin Halitović i Nedžad Zukanović, predsjednik Medžlisa IZ Ključ Ismet Omanović i direktor Centra za kulturu i obrazovanje Ključ Adis Egrlić, potpisali su ugovore o sufinansiranju navedenih projekata.

INFRASTUKTURA

Ramić je izjavio da su lokalne zajednice iskazale interes za realizaciju projekata, aplicirali na javne pozive i da je došlo vrijeme za realizaciju.

"Vidjeli smo da se radi o projektima koji su od šireg društvenog značaja i da će koristiti ljudima u ovim sredinama, posebno povratnicima. Uvijek ćemo rado podržati realizaciju sličnih projekata kada u njima sudjeluje i lokalna zajednica", kazao je Ramić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije