Forto o projektu "Sarajevo Brownfield": Pofalići će dobiti najljepše moguće naselje

30.06.2022. 10:25 / Izvor: Akta.ba
forto

Forto je poručio da su prezentirane fenomenalne finalne ideje za područje Pofalića, odnosno lokacije nekadašnje fabrike Vaso Miskin Crni, koja predstavlja ogroman potencijal za razvoj.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto jučer u saradnji sa direktoricom EBRD-a u BiH Manuelom Naessl, gradonačelnicom Benjaminom Karić, predstavnicima Općine Novo Sarajevo i arhitektima predstavio projekat Sarajevo Brownfield.

Forto je poručio da su prezentirane fenomenalne finalne ideje za područje Pofalića, odnosno lokacije nekadašnje fabrike Vaso Miskin Crni, koja predstavlja ogroman potencijal za razvoj i omogućavaju stvaranje novog živopisnog javnog prostora. 

"Ovako planski se nije radilo nikada poslije agresije na BiH i ako nađemo zajednički jezik sa vlasnicima parcela na ovim lokacijama, u što ne sumnjam, obzirom da se i njima nude velike mogućnosti na ovim lokacijama, tvrdim da će Sarajevo dobiti najljepše naselje, koja će zadovoljiti sve potrebe građana", kazao je Forto. 

Vlada KS će biti podrška lokalnoj zajednici, gradu i opštinama u ovome projektu kako bi se ispoštovale sve procedure i kako bi svi bili zadovoljni, a Sarajevo počelo poprimati obrise modrnih evropskih meteropola.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije