Raspisan tender za bolnicu u Trebinju vrijedan 128 miliona KM

02.07.2022. 10:52 / Izvor: Akta.ba
BOLNICA

Bolnica će se graditi po principu "ključ u ruke", a zainteresovane firme ponude mogu dostavaljati do 15. augusta.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske raspisalo je tender za projektovanje, izgradnju i opremanje bolnice u Trebinju, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 128,5 miliona KM sa PDV-om.

Bolnica će se graditi po principu "ključ u ruke", a zainteresovane firme ponude mogu dostavaljati do 15. augusta.

Vlada RS radove planira platiti u najmanje 48 jednakih mjesečnih rata, a tenderom se traže fiksne cijene, odnosno one se neće moći mijenjati tokom perioda važenja ugovora.

Od ponuđača se, osim iskustva u gradnji bolnica, klinika, instituta ili drugih objekata visokogradnje, traži i da su u zadnje tri godine imali barem jedan ugovor vrijedan 40 miliona KM bez PDV-a, da su u zadnje tri godine izveli makar jedan objekat površine 15.000 kvadrata u ovoj oblasti, da imaju najmanje dva građevinska inženjera sa iskustvom na pozicijama rukovodilaca projekta i sa iskustvom u izvođenju ovakvih projekata.

Pri odabiru najpovoljnije ponude najviše će se gledati cijena, ali će ocjena ponude zavisiti i od roka završetka radova, načina plaćanja i garancije na izvedene radove.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da će nova bolnica zadovoljiti sve potrebe ne samo našeg grada, već i cijele regije.

"Biće to regionalna bolnica sa najsavremenijom opremom", naveo je Ćurić.

On je kazao da je postignut dogovor da Vlada Republike Srpske finansira izgradnju bolnice, njeno opremanje i komunalnu infrastrukturu, dok će Grad i Vlada sa po 50 posto finansirati pristupne saobraćajnice i okolno uređenje.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je ranije da će gradnja nove bolnice u Trebinju početi u septembru. Bolnica će imati 223 kreveta, dijagnostički blok, poliklinički blok, stacionari i slično.

Dodik je rekao da će do kraja avgusta biti obezbijeđene dozvole za pripremne radove, te da će se završiti tehnička dokumentacija, što će biti dovoljno da u septembru počnu radovi na ovom i te kako važnom projektu za Trebinje i cijelu Hercegovinu.

"Nakon izrade tehničke dokumentacije biće poznata vrijednost projekta, nakon čega će biti raspisan i javni tender za izbor izvođača radova koji će, po ranije rađenim modelima 'ključ u ruke', biti taj koji treba da obezbijedi i opremanje bolnice", naveo je Dodik.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije