Prodato 35 lokacija budućeg kompleksa na Zelengori, najavljena druga faza prodaje

12.07.2022. 08:31 / Izvor: SRNA
zelengora

Načelnik opštine Kalinovik Radomir Sladoje rekao je da će pokretanje investicionog ciklusa na Zelengori doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Kalinovik Radomir Sladoje rekao je da će pokretanje investicionog ciklusa na Zelengori doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice.

On je istakao da je pokretanje investicionog ciklusa, odnosno izgradnja turističkog kompleksa na Zelengori počela i već je prodato 35 lokacija.

"Do sada smo uradili dva regulaciona plana sa dvije faze. U prvoj fazi su ove lokacije koje su već prodate, a prodaja lokacija u okviru druge faze trebalo bi da počne za nekih 10 do 20 dana i očekujemo da će i to biti uspješno realizovano i da ćemo napuniti budžet i više nego što smo planirali", istakao je Sladoje.

On je dodao da je završena i opremljena planinarska kuća na Zelengori koju će koristiti opština, odnosno Turistička organizacija.

Prema njegovim riječima, završen je i projekat elektrifikacije u čemu im je pomogla Elektroprivreda kako bi se izbjegle eventulne greške, a u roku od 15 dana biće raspisan tender.

"U međuvremenu završen je projekat primarne vodovodne i kanalizacione mreže sa bio prečišćivačem, što je bilo potrebno uraditi u okviru ovog projekta. Takođe, završen je elaborat modernizacije saobraćajnice od Kalinovika do Zelengore", dodao je Sladoje.

Govoreći o drugim relizovanim projektima, Sladoje ističe da je završen parking u centru opštine, nastavljeno je sa rekonstrukcijom fasada na objektima, te rekonstrukcija ski-lifta i ski-staze na Jelašcima. 

On je dodao da je u toku čišćenje te staze i da očekuju da će ski-lift biti osposobljen do zime, a prelaskom na trezorsko poslovanje lokalni Dom zdravlja je poboljšao rad. 

"Vlada Republike Srpske nam je pomogla, otplatila dugovanja, što nam je mnogo značilo, jer je bio gubitak od 800.000 KM, koji se godinama nakupio. Došlo je do reorganizacije vatrogasnog društva nabavkom vatrogasnog vozila od 290.000 KM čiju isporuku očekujumo", istakao je Sladoje. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije