Uskoro počinju radovi na izgradnji nove gradske pijace u Banovićima

15.07.2022. 13:10 / Izvor: Akta.ba
Uskoro počinju radovi na izgradnji nove gradske pijace u Banovićima

Potpisivanjem ugovora između općine Banovići i firme "Roading" d.o.o. Gračanica ozvaničen je početak implementacije projekta "Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima".

Potpisivanjem ugovora između općine Banovići i firme „Roading“ d.o.o. Gračanica ozvaničen je početak implementacije projekta "Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima“.

U početnoj fazi radit će se regulacija korita rijeke „Litva“ od Zanatskog centra do nekadašnje Tvornice konfekcije „Borac“, u dužini od 250 metara.

Time će se osigurati plato površine 4.500 m2 na kome će se graditi nova, moderna gradska pijaca.

Ukupna vrijednost projekta "Regulacija korita rijeke Litva“ je oko milion i 500 hiljada konvertibilnih maraka.

Ugovorom je planirano da se u prvoj fazi radi regulacija u dužini od 70 metara, a radovi će koštati skoro 595 hiljada KM. Iste Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK sufinansira sa 318 hiljada maraka, a ostatak sredstava osigurat će se iz budžeta Općine. Rok za završetak početnih radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

"Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima“, je jedan od najvrjednijih projekata koji će se u narednih nekoliko godina realizirati na području naše Općine. Njegova vrijednost je oko 3 miliona i 500 hiljada KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije