Konjic: 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK "Klis" Buturović Polje

22.07.2022. 08:39 / Izvor: Akta.ba
stadion

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Fudbalskog kluba (FK) "Klis" Ahmo Miljević potpisali su Ugovor kojim su definirana prava i obveze u procesu izdvajanja sredstava iz Proračuna Grada Konjica u iznosu od 100 tisuća KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK "Klis" Buturović Polje.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Fudbalskog kluba (FK) "Klis" Ahmo Miljević potpisali su Ugovor kojim su definirana prava i obveze u procesu izdvajanja sredstava iz Proračuna Grada Konjica u iznosu od 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK "Klis" Buturović Polje.

Tom prigodom Ćatić je kazao kako Grad Konjic nastoji kontinuirano provoditi aktivnosti koje će rezultirati boljim uvjetima za bavljenje sportom na području Konjica, podržavati sportske kolektive i sportaše na različite načine.

"Potreba za kvalitetnim terenom za FK "Klis", koji će omogućiti mladim ljudima da se okupljaju, treniraju i ostvaruju sportske uspjehe je evidentna i želimo pružiti podršku u tim aktivnostima svim mladim ljudima koji žive i djeluju na tom području", kazao je gradonačelnik Ćatić čestitajući FK "Klis" i njegovom rukovodstvu na dosadašnjim aktivnostima s ciljem stvaranja što boljih uvjeta za djelovanje kluba i organizaciju sadržaja za stanovnike Mjesne zajednice Neretvica.

"Ovo je jedan veliki poticaj za nas i naše aktivnosti. Sada trenutno imamo oko 100 djece i mladih u omladinskom pogonu i nadamo se da će ih u idućem razdoblju biti i više, te da će Klub i u budućnosti okupljati što više mladih, stvarajući uvjete za ostanak na ovom području", kazao je predsjednik FK "Klis" Ahmo Miljević.

Zahvalivši na financijskoj podršci Miljević je izrazio nadu u to da će FK "Klis" u sljedećoj sezoni imati završen pomoćni stadion u Buturović polju, koji će osim sportskih omogućavati održavanje kulturnih i drugih događanja na tom području, priopćeno je iz Grada Konjica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije