Euro - Asfalt nastavlja radove na izgradnji tunela Hranjen

28.07.2022. 11:38 / Izvor: Akta.ba
Hranjen

Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine su objavile ODLUKU o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nastavak radova na tunelu Hranjen.

Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine su objavile ODLUKU o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nastavak radova na tunelu Hranjen. 

Ugovor za nabavku radova "Izgradnja tunela "Hranjen" Faza I - nastavak radova LOT 1 (iskop i izrada primarne podgrade glavne i servisne tunelske cijevi) i početak radova LOT 2 (ugradnja dijela sekundarne tunelske obloge)" u ukupnoj vrijednosti od 39.388.871,41 KM sa uračunatim PDV-om dodjeljuje se ponuđaču EURO-ASFALT d.o.o. Sarajevo.

Kako se navodi u odluci Euro-Asfalt je jedini dostavio ponudu, a ponuda je prihvatljiva.

Euro-Asfalt je do sada izveo 37 posto radova na ovom tunelu. Utrošeno je 97 posto od ukupne vrijednosti ugovorenih radova, a 80 % je proteklo ugovorom roka za završetak radova.

Podsjetimo, Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH je ranije najavio da će do kraja jula JP Autoceste FBiH potpisati ugovor i uvesti izvođača radova u posao.

Izgradnja tunela Hranjen, najzahtjevnijeg dijela brza cesta Prača – Goražde, sastoji se od dvije cijevi, dužine od 5,5 kilometara. Jedna će biti namijenjena za saobraćaj motornih vozila i kroz nju će prolaziti dvije saobraćajne trake, za svaki smjer po jedna. Druga cijev će biti servisna i koristit će se za održavanje tunela, kao i za slučaj eventualnih nesreća u tunelu.

Radovi na tunelu započeti su krajem 2019. godine, a finansirani iz akumulirane dobiti BH Telecoma u vrijednost većoj od 65 miliona maraka. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije