Za projekte iz Tuzlanskog kantona izdvojeno 1,2 miliona KM

02.08.2022. 08:54 / Izvor: Akta.ba
projekti

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisao je ugovore s predstavnicima Tuzlanskog kantona koji su aplicirali na javni poziv.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisao je ugovore s predstavnicima Tuzlanskog kantona koji su aplicirali na javni poziv Ministarstva za projekte iz ovog kantona i tako osigurali finansijsku podršku iz Budžeta FBiH za 2022. godinu.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja je, u sklopu programa utroška sredstava iz tekućih transfera drugim razinama vlasti i fondovima, odobrilo Tuzlanskom kantonu sredstva za realizaciju devet projekta čija je ukupna vrijednost 1.220.000 KM.

"Zahvaljujući ovoj značajnoj podršci, Federalno ministarstvo prostornog uređenja sufinansirat će projekte koji se tiču sanacije više klizišta i lokalnih puteva u Tuzli, Gračanici, Kladnju, Kalesiji i Srebreniku, potom utopljavanje javnog objekta Kovačevići u Općini Sapna i dva projekta iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika „Hadži Džaferova džamija Lipljanska“ u Gračanici i „Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici“", precizirao je ministar Martić.

Dodao je da je ova podrška ustvari prepoznavanje strateških i važnih projekata u Tuzlanskom kantonu koji će doprinijeti poboljšanju života stanovnika sjeveroistočnog dijela FBiH.

Načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović zahvalio je ministru Martiću na vrijednoj podršci ističući kako je resorno ministarstvo u okviru svojih nadležnosti učinilo mnogo za kompletan Tuzlanski kanton.

"Potpisivanje ovih ugovora je samo nastavak dobre saradnje na kojoj marljivo radimo godinama i to ćemo činiti i dalje", poručio je Čavkunović.

Ugovore su potpisali ovlašteni predstavnici lokalnih vlasti, rukovoditelj stručne službe općinskog načelnika Kalesije Mujo Tosunbegović, savjetnik načelnika Općine Sapna Ismet Omerović, sekretar organa uprave Grada Srebrenika Nermin Jašarević, savjetnik gradonačelnika Gračanice Senad Smajlović i predsjednik Medžlisa islamske zajednice Gračanica Admir Brkičević - saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja, a prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije