Odžak će dobiti polivalentno sportsko igralište vrijedno 120 hiljada KM

02.08.2022. 12:51 / Izvor: Akta.ba
polivalentno igralište

Investiciju ovog polivalentnog sportskog igrališta vrijednu 120.000 maraka, financiralo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica uz podršku Općine Odžak i Vlade Posavske županije.

U Odžaku je potpisan ugovor o izgradnji polivalentnog igrališta, a potpisali su ga načelnica Odžaka Nada Ćulap, zamjenik predsjednika Vlade Posavske županije Anes Osmanović, te predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, kao i izvođači radova iz tvrtke Balegem d.o.o. iz Gradačca.

Investiciju ovog polivalentnog sportskog igrališta vrijednu 120.000 maraka, financiralo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica uz podršku Općine Odžak i Vlade Posavske županije. 

Igralište će biti izgrađeno od reciklirane plastične podloge, što ga čini idealnim multifunkcionalnim igralištem za sve aktivnosti i sportove,  priopćeno je iz Ureda Vlade Posavske županije.

Polivalentno sportsko igralište je prvo i, za sada, jedino takve kvalitete i podloge u Posavini koje sadrži dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom,  prostor za tenis, igralište za odbojku...

Mladi Odžaka za dva mjeseca moći će uživati u potpuno novom polivalentnom sportskom igralištu vrhunskog kvaliteta, koje se savršeno uklapa u novi izgled obnovljenog centra grada, navodi se u priopćenju.

"Veoma smo zadovoljni urađenim tokom posljednje dvije godine u gradu Odžaku. Prošle godine zajedničkim snagama Vlada PŽ, Općina Odžak uz podršku ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH realizirali smo malonogometno igralište s umjetnom travom koje se pokazalo kao pun pogodak i stalno je zauzeto igrom djece i odraslih, a već ove godine  nastavljamo sa projektom ovog multifunkcionalnog igrališta za sve sportove i generacije", istaknuo je ministar prometa, veza i zaštite okoliša Posavske županije Anes Osmanović. 

Naveo je također kako je uporedo uređena šetnica s trgovima, fontana, a nastavlja se s uređenjem pristupnih cesta i raskrsnica u samom centru grada.

"Sve nabrojano ne bi mogli realizirati bez velike pomoći Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, na čijem čelu je ministar Edin Ramić, ozvaničeni prijatelj naše općine kojeg smo početkom ove godine nagradili našim najvećim priznanjem Poveljom općine Odžak", dodao je Osmanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije