Objavljen poziv za otkup 170 parcela za potrebe izgradnje bihaćkog aerodroma

04.08.2022. 14:06 / Izvor: Akta.ba
aerodrom Bihać

Odlukom Gradskog vijeća Bihać 2017. godine utvrđen je javni interes za projekat Izgradnje aerodroma na lokaciji Golubić sa popratnom aerodromskom infastrukturom.

Odlukom Gradskog vijeća Bihać  2017. godine utvrđen je javni interes za projekat Izgradnje aerodroma na lokaciji Golubić sa popratnom aerodromskom infastrukturom.

S tim u vezi objavljen je javni poziv radi sporazumnog rješavanja sticanja prava vlasništva na nekretninama predloženim za eksproprijaciju. Pozvano je 170 vlasnika parcela, saznaje Akta.ba.

JP "Aerodrom Bihać'' d.o.o. Bihać na ovaj način pristupa realizaciji navedenog projekta u koju svrhu će se provesti I (prva) faza ekspropijacije potrebnih nekretnina u zoni PSS (Poletno sletne staze) uz isplatu odgovarajuće naknade u skladu Zakona o ekspropijaciji.

Poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, nakon čega će uslijediti isplata vlasnicima otkupljenih parcela. 

Ukoliko se vlasnici nekretnina u ostavljenom roku ne jave na ovaj poziv, smatra će se da nisu zainteresovani za sporazumno rješavanje pitanja sticanja prava vlasništva na nekretninama, te će se u skladu odredaba Zakona o eksproprijaciji pokrenuti postupak eksproprijacije pred nadležnim organima uprave. Granični datum za uređivanja prava za naknadu se smatra datumom isteka javnog poziva.

Ovo je prvi korak ka realizaciji projekta Izgradnje aerodroma Bihać. Procjenjuje se da će izgradnja ovog aerodroma koštati oko 100 miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije