Na području opštine Istočna Ilidža domaća kompanija gradi svoj prvi tržni centar

17.08.2022. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Đurić MBB

Kompanija Đurić MBB iz Doboja na području opštine Istočna Ilidža počela je sa izgradnjom tržnog centra.

Kompanija Đurić MBB iz Doboja na području opštine Istočna Ilidža počela je sa izgradnjom tržnog centra, saznaje Akta.ba.

Centar se gradi na Кuli na tzv. lokalitetu Trokut. Radovi su počeli prošli mjesec, a završetak je planiran do kraja godine.

Generalni izvođač radova na ovom projektu je kompanija Baupartner d.o.o Lukavac koja ovih dana postavlja temelje za betonsku konstrukciju objekta.

Nadzor nad radovima izvodi kompanija Atrij d.o.o iz Doboja.

Otvorenje svog novog prodajnog objekta najavili su i putem facebook stranice.

Prema analizi kojiu je nedavno radio poslovni portal Akta.ba, TOP 10 trgovačkih lanaca u BiH, ova kompanija je u prošloj godini ostvarila dobit od 4.654.671,00 KM i prema istoj se našla na devetom mjestu.

Svoje centre kompanija Đurić do sada je otvorila u Modriči, Petrovu, Banjoj Luci, Doboju, Gradišci, Šamcu i drugim mjestima u BiH. 

Prodajni lanac supermarket Đurić je osnovan 1997. godine na Zelenoj pijaci u Doboju. Posluju kao porodično preduzeće širom sjevera Bosne i Hercegovine i zapošljavaju preko 400 zaposlenih u maloprodajnom sektoru. Sjedište preduzeća se od 2004. godine nalazi u Velikoj Bukovici, 10km od Doboja. Na taj način njihovo sjedište se nalazi geografski na najvećem saobraćajnom čvorištu Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije