Uskoro otvorenje bazena na Dobrinji: Pogledajte najnovije fotografije

25.08.2022. 17:23 / Izvor: Akta.ba
bazen
OTVORI GALERIJU

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić podijelio je fotografije novog bazena na Dobrinji prije njegovog otvorenja.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić podijelio je fotografije novog bazena na Dobrinji prije njegovog otvorenja. 

"Prvi hemijski i bakteriološki nalazi vode bit će gotovi u subotu od čega zavisi početak korištenja vanjskog bazena. U prvih mjesec dana (septembar) probnog rada korištenje bazena neće se naplaćivati, dok će do početka naredne sezone kupanja biti formiran cjenovnik koji će biti prilagođen najširim slojevima stanovništva", napisao je Efendić u svojoj objavi. 

Kako je naveo načelnik dio radova unutar samog objekta (zgrade) biće nastavljen i nakon otaranja vanjskog bazena, a odnose se prije svega na izgradnju kotlovnice, te nabavku i ugradnju sportske i druge opreme koja nije bila predmetom dosadašnjih nabavki.

"Najvažniji podatak u vezi sa budućim korištenjem prelijepog bazena Dobrinja jeste da će nakon izgradnje kotlovnice voda u samom bazenu moći da se dogrijava, što će obzirom na relativno kratko trajanje ljeta u Sarajevu, sezonu korištenja bazena na otvorenom produžiti za nekoliko mjeseci", napisao je. 

Do sada je u izgradnju bazena Dobrinja uloženo 7,6 miliona KM od čega je Općina Novi Grad Sarajevo kroz svoje budžete osigurala 6 miliona KM, a Kanton Sarajevo 1,6 miliona KM.

"Poređenja radi, za bazen koji se počinje graditi u Mostaru Vlada FBiH već je osigurala 8 miliona KM. Mi nismo bili te sreće, ali se mnogo radujemo i mostarskom bazenu za našu prvakinju Lanu", napisao je načelnik, dodajući da je bilo dosta komentara da izgradnja bazena traje dugo.

"Slažemo se s tim komentarima, ali radi se o veoma skupom i kompleksnom objektu koji smo gradili u skladu sa mogućnostima našeg budžeta, bez kreditnog zaduživanja, vodeći računa da njegova izgradnja ne ugrozi realizaciju brojnih drugih projekata koji se finansiraju iz općinskog budžeta", rekao je. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije