Banja Luka dobija više igrališta: Počeli radovi na uređenju dvorišta Sokolskog doma

31.08.2022. 08:44 / Izvor: Akta.ba
igrališta

Osim ovih devet planiranih donijeli smo odluku da se grade i igrališta u Ramićima, Kumsalama i Adi – poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Banja Luka će u narednih mjesec dana dobiti više igrališta.

Osim ovih devet planiranih donijeli smo odluku da se grade i igrališta u Ramićima, Kumsalama i Adi – poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da su počeli i radovi na uređenju dvorišta „Sokolskog doma“, koje će uskoro postati novo mjesto za sportsko-rekreativne aktivnosti u centru grada.

"U epicentru našeg grada, na kultnom mjestu – kod Sokolskog doma uređujemo prostor koji će osim jedinstvenog estetskog izgleda imati i veoma bogate sportsko-rekreativne sadržaje poput terena za rukomet i mali fudbal, teren za basket, zona za stoni tenis, trim staze oko terena, teretane na otvorenom, kao i tribina", rekao je gradonačelnik, dodavši da njegova administracija na sve načine teži ka tome da Banjoj Luci vrati ljepotu koju svi pamte.

Kada je riječ o uređenju prostora kod „Sokolskog doma“, on je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj 700.000 KM, što su, kako je rekao, velika i veoma značajna sredstva, ali istovremeno govore i da će ovaj prostor imati izuzetno bogate sadržaje ali i prekrasan ambijent, kakav i zaslužuje sama lokacija na kojoj se nalazi.

"Uprkos opstrukcijama, Banja Luka doživljava svoj najveći razvoj, i zaista sam srećan što smo napravili veoma značajna ulaganja u igrališta i sportsku infrastrukturu, u kojoj će zasigurnmo uživati naša omladina, sportisti, rekreativci i svi naši sugrađani", zaključio je gradonačelnik.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac dodala je da je igralište kod Sokolskog doma potrebno Banjoj Luci i ovom dijelu grada jer sport treba da bude dostupan svima, a ujedno će, kako je rekla, ovaj dio u centru grada ponovo oživjeti.

"Igralište kod Sokolskog doma nije jedino koje gradimo, Banja Luka će uskoro biti bogatija više novih igrališta. Jednako kao što novcem raspolažemo prema prioritetima, odlučili smo da i igrališta gradimo u skladu sa sugestijama naših sugrađana, ali i struke, tamo gdje su u ovom momentu najneophodnija", rekla je ona.

Savjetnica Savić-Banjac izrazila je i zadovoljstvo što je Sokolski dom vraćen Gradu Banjoj Luci.

"Presrećna sam što smo odbranili Sokolski dom. Nije u pitanju samo izgradnja i uređenje novog igrališta, u pitanju je nešto mnogo više – odbranili smo simbol Banje Luke. Od svega je najbitnije da je Grad vratio svoju imovinu i da je došlo vrijeme kada se staje u kraj praksi da ljudi bez ikakve odgovornosti preuzimaju gradsku imovinu i njom upravljaju. Pokazali smo da jono što je djelovalo kao izgubljeno ipak nije otišlo u nepovrat. Sokolski dom je samo jedan primjer naše opredijeljenosti da branimo i čuvamo imovinu Grada i svih njenih građana", zaključila je ona.

"Ovo je odličan projekat, ne treba puno da hvalim. Svi treba ovo da podržimo, sport je bitan segment. Zahvaljujem se gradonačelniku, jer već dugo je Sokolsko društvo u lošem stanju i krajnje vrijeme je bilo da se nešto preduzme", poručio je sportski radnik Saša Kremenović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije