Koncesija na 30 godina: Jajce će dobiti novo skijalište

08.09.2022. 08:33 / Izvor: Akta.ba
ugovor koncesija

Koncesija se daje na 30 godina, te je ovo peta koncesija na području našeg kantona, a koja se odnosi na skijališta.

U okviru postupka koji vodi Ministarstvo privrede SBK, ministar Nisvet Hrnjić u ime Srednjobosanskog kantona kao koncesora, potpisao je Ugovor o koncesiji za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje skijališta na lokalitetu "Ranča" Općina Jajce s privrednim društvom Komotin d.o.o. Jajce.

Potpisivanjem ovog ugovora stečeni su zakonski preduslovi za investiranje Komotina d.o.o. u ovaj veoma značajan projekat koji je od velike važnosti za razvoj zimskih sportova i razvoj zimsko-planinskog turizma kako za Jajce kao turističku destinaciju, tako i za Srednjobosanski kanton.

Koncesija se daje na 30 godina, te je ovo peta koncesija na području ovog kantona, a koja se odnosi na skijališta.

Kraljevski grad Jajce već je nekoliko godina u žiži javnosti zahvaljujući skokovima s vodopada, a kroz nekoliko godina bit će poznat i po skijalištu Ranča koje je već nekoliko godina omiljeno mjesto posjetilaca iz centralnog i sjevernog dijela naše zemlje.

Ski centar Ranča od Jajca je udaljen 15 kilometara, a nalazi se na 1.280 metara nadmorske visine na obroncima planine Vlašić. Skijaški centar opslužuje jedan ski lift (vučnica) koji pokriva tri skijaške staze kategorisane kao lagane i srednje teške. Redovni posjetitelji su skijaši iz centralne i sjeverne Bosne i Hercegovine, uglavnom iz banjalučke regije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije