Počela izgradnja novih bungalova u banji Mlječanica

13.09.2022. 13:03 / Izvor: SRNA
Mlječanica

U okviru zdravstveno-turističkog kompleksa u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" u toku je izgradnja novih bungalova i hidro bloka.

U okviru zdravstveno-turističkog kompleksa u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" u toku je izgradnja novih bungalova i hidro bloka.

Direktor Specijalne bolnice "Mlječanica" Darko Banjac rekao je novinarima da je predviđena izgradnja 15 novih bungalova smještajnog kapaciteta od 50 ležajeva.

"Sve smo bliže tome da naša Banja dobije titulu najveće i najbolje banje u regionu. Počela je izgradnja bungalova, a možemo da potvrdimo da se i hidro blok od 1.680 kvadrata gradi predviđenom dinamikom. Imaćemo 10 bungalova veličine 80 metara kvadratnih i pet bungalova veličine 68 metara kvadratnih. Asfaltirane su i saobraćajnice, te je u pripremi još jedna za asfaltiranje", precizirao je Banjac.

On je naveo da turistička faza izgradnje tog modernog kompleksa obuhvata izgradnju hotela sa bazenima, velnes centra, fudbalskog stadiona i drugih sportskih terena, bungalova, jezera, staza i dugih sadržaja.

U oblasti zdravstva, koji je primaran, gradi se dijagnostički centar sa savremenim aparatima, modernizuju odjeljenja elektroterapije, gradi hidro-blok sa komorama, dok je objekat poluintenzivne njege za polupokretne i nepokretne pacijente sa 50 kreveta u funkciji.

Objekat je površine 1.100 kvadrata i opremljen je najsavremenijim medicinskim uređajima.

Banjac je naveo da kompletnu investiciju u potpunosti finansira Vlada Republike Srpske i zahvalio članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću i institucijama Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije