Počinje regulacija korita Bosne nizvodno od petlje Butile (VIDEO)

15.09.2022. 15:50 / Izvor: Fena
regulacija korita

Počinje regulacija korita rijeke Bosne nizvodno od petlje Butile, u dužini od 350 metara, što je nastavak regulacije korita ove rijeke u Sarajevskom polju.

Počinje regulacija korita rijeke Bosne nizvodno od petlje Butile, u dužini od 350 metara, što je nastavak regulacije korita ove rijeke u Sarajevskom polju.

Prema riječima Mirze Bezdroba, rukovodioca Sektora za realizaciju projekata u Agenciji za vodno područje rijeke Save, vrijednost ovog projekta je 999.000 KM, a rok za izvođenje radova 150 radnih dana.

Od 2015. godine, regulisano je 5,7 kilometara vodotokova Bosne i njenih pritoka na ovom području od ukupno deset kilometara, koliko je predviđeno projektnom dokumentacijom.

"Sa ovim radovima, bit će završena regulacija više od šest kilometara. Za 2022. godinu je predviđen nastavak radova regulacije Bosne do tržnog centra Robot u dužini jednog kilometra, tako da će po završetku tog dijela, biti regulisano više od sedam kilometara", izjavio je Bezdrob.

U proteklom periodu, Agencija je za aktivnosti na ovom projektu uložila više od šest miliona KM.

Osim toga, iz Fonda IPA 2011 je urađeno pet dionica, za šta je utrošeno 3,4 miliona eura te je planiran rad na dionici uz pomoć kreditnog novca Svjetske banke, za koju je potrebno 4,7 miliona KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije