Do kraja oktobra prvi objekat u industrijskoj zoni "Podgora"

16.09.2022. 08:34 / Izvor: SRNA
industrijska zona podgora

Načelnik opštine Milići Marko Savić najavio je da će do kraja oktobra biti završena izgradnja prvog objekta u industrijskoj zoni "Podgora".

Načelnik opštine Milići Marko Savić najavio je da će do kraja oktobra biti završena izgradnja prvog objekta u industrijskoj zoni "Podgora“, u koji je Vlada Republike Srpske do sada uložila 800.000 KM, dok je Vlada Vojvodine ovaj projekat podržala sa oko pola miliona KM.

"Zahvalan sam donatorima i očekujemo da radovi budu završeni do kraja oktobra ove godine da bi poznati investitor sa kojim imamo zaključen ugovor zaposlio 90 ljudi. Važno nam je da imamo velika preduzeća da bi imali razvijenu privrednu strukturu unutar naše opštine“, rekao je Savić.

Savić je posjetio preduzeće "A plus tehno“ u Novoj Kasabi, koje je zahvaljujući ulaganjima lokalne zajednice, otvorilo proizvodni pogon u adaptiranom objektu nekadašnje osnovne škole.

On je istakao da je prioritetni cilj zapošljavanje ljudi, te je naveo da je opština uložila 52.000 KM u adaptaciju ovog objekta koji je bio zapušten i devastiran.

Prema njegovim riječima, firma "A plus tehno“ započela je proces proizvodnje, gdje trenutno radi troje ljudi, a plan je da do kraja godine bude zaposleno još petoro, dok je ukupan kapacitet 12 zaposlenih.

Izvršni direktor preduzeća "A plus tehno“ Marija Mijatović rekla je da se bave proizvodnjom metalnih konstrukcija i dijelova za konstrukcije, da proizvode izvoze na tržište NJemačke, Amerike i zemalja Skandinavije, a posao su, kako je istakla, pokrenuli uz podršku opštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije