Počela izgradnja temelja nove škole u modričkom Dugom Polju

27.09.2022. 08:22 / Izvor: Akta.ba
izgradnja škole

Zajedničkom akcijom mještana i opštine Modriča, 26. septembra, počela je izgradnja temelja nove devetorazredne škole u Dugom Polju.

Zajedničkom akcijom mještana i opštine Modriča, 26. septembra, počela je izgradnja temelja nove devetorazredne škole u Dugom Polju.

Nova školska zgrada će iznositi 32,5 x 28 metara ukupnog gabaritnog prostora i imaće devet učionica u prizemlju i na spratu. "Objekat se gradi prema projektu koji je donirala jedna građevinska firma iz Modriče, a vrijednost radova u prvoj fazi iznosiće oko 60.000 KM. Opštinska uprava će donirati potrebni građevinski materijal. Nadam se da će početak radova biti podstrek i Vladi Republike Srpske da se uključi u realizaciju ovog značajnog projekta. Pohvalio bih savjet Mjesne zajednice, odbornika Mladena Vidovića, koji samostalno radi iskop temelja, kao i mještane koji će vlastitim sredstvima učestvovati u građevinskim radovima“, istakao je načelnik Radulović.

Montažni objekat škole u Dugom Polju sagrađen je 1975. godine, a njegova trajnost istekla je prije 20 godina.

"Mještani Dugog Polja i Botajice više puta su se  obraćali zahtjevom za izgradnju novog objekta nadležnim institucijama, nakon čega smo se zbog izostanka odgovora odlučili da uz podršku lokalne zajednice započnemo samostalnu akciju“, rekao je predsjednik Savjeta MZ Dugo Polje Mladen Vidović.

Školu u Dugom Polju trenutno pohađa 48 učenika i prema riječima direktora Kršića riječ je o objektu koji ima najlošije usove za odvijanje nastavnog procesa. On je takođe izrazio nadu da će izgradnjom novog objetka doći do povećanja broja učenika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije