Cazinski Alinac uskoro u novom ruhu, sportski centar dobija moderne terene

28.09.2022. 14:13 / Izvor: Akta.ba
Alinac

Potpisivanjem ugovora o izvođenju prve faze radova, čija vrijednost je nešto više od 200.000 konvertibilnih maraka, ozvaničen je početak realizacije projekta.

Potpisivanjem ugovora o izvođenju prve faze radova, čija vrijednost je nešto više od 200.000 konvertibilnih maraka, ozvaničen je početak realizacije projekta potpune rekonstrukcije i sanacije Sportsko- rekreacijskog centra "Alinac“ u Cazinu, koji odnedavno nosi naziv Nurija- Nurko Kličić, piše cazin.ba.

Nekadašnje betonsko igralište na kojem su trenirali cazinski klubovi i na kojem se održavala većina gradskih sportskih takmičenja sada će se pretvoriti u moderne, uređene i višenamjenske sportske terene.

"Dobićemo terene za nogomet, košarku, rukomet i odbojku po najmodernijim standardima, ali i stijenu za penjanje za djecu i odrasle, adrenalinski dječji park, kao i nove svlačionice te kafić za korisnike usluga i posjetioce“, kaže Semir Pehlić, direktor Javne ustanove Sportski centar "Salih Omerčević“ dodajući da će ovaj projekat u budućnosti itekako poboljšati trenažni proces domaćim sportskim klubovima.

Prva faza radova počinje u narednih desetak dana, a u okviru iste je predviđeni su zemljani radovi na uklanjanju betona i asfalta , ugradnja sistema za oborinske vode, temelji za rasvjetne stubove te asfaltiranje podloge.

"Zadovoljstvo nam je voditi ovakav projekat i jedva čekamo da radovi krenu. Cijeli projekat je osmišljen tako da udovolji potrebama naših klubova ali i za rekreaciju svih građana, a posebno djece i mladih. Mislim da će u konačnici Alinac opet biti omiljeno mjesto u gradu, a to će sigurno i opravdati svojom ponudom“, kaže direktor Pehlić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije