Završena prva faza rekonstrukcije Kamernog teatra u Brčkom

13.10.2022. 11:43 / Izvor: Radiobrcko.ba
kamerni teatar

Prva faza rekonstrukcije i sanacije zgrade Кamernog teatra u brčanskom naselju Кolobara u Ulici Islahijet, vrijednosti radova od oko 700.000 КM u potpunosti je završena.

Prva faza rekonstrukcije i sanacije zgrade Кamernog teatra u brčanskom naselju Кolobara u Ulici Islahijet, vrijednosti radova od oko 700.000 КM u potpunosti je završena i uključuje sve grube građevinske radove, potvrdio je šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Pero Gudeljević.

"Ova faza uključuje radove na pokrivanju objekta i postavljanju vanjske stolarije i tim poslom objekat je zaštićen od daljeg propadanja", kaže Gudeljević, prenosi Radio Brčko.

Govoreći o nastavku rekonstrukcije i sanacije, za šta su u narednoj godini u budžetu Distrikta planirana sredstva u visini od oko 850.000 КM, Gudeljević ističe da je izvršeno novo projektovanje zbog zastarjelosti projekta.

"Druga faza uključuje sve fine radove, a koji su vezani za elektro-instalacije, uređenje enterijera i grijanje te stavljanje ovog prostora u funkciju", naglasio je Gudeljević.

Upitan da pojasni kada bi stanovnici Brčkog mogli koristiti zgradu Кamernog teatra, Gudeljević je istakao da to zavisi od usvajanja budžeta Distrikta i odabira izvođača radova na završetku druge faze, ali se nada da će krajem sledeće godine stanovnici Brčkog uživati u novom ambijentu gledajući pozorišne predstave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije