Predstavljeno idejno rješenje projekta uređenja visočkog Doma kulture

18.10.2022. 14:07 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Mirza Ganić danas je održao sastanak sa predstavnicima KUD "Visoko", kao i arhitektom Irfanom Hadžiomerovićem.

Gradonačelnik Mirza Ganić danas je održao sastanak sa predstavnicima KUD "Visoko“, kao i arhitektom Irfanom Hadžiomerovićem, a tema sastanka je bilo idejno rješenje zgrade Doma kulture, koja bi uskoro trebala zasjati u punom sjaju, a uz sami objekat i kompletan dio našeg grada bi također dobio neki novi, ljepši i privlačniji izgled.

"Radi se o zaista jednom velikom projektu koji bi promijenio izgled tog dijela Visokog, uljepšao ga i učinio privlačnijim, kako našim građanima, tako i turistima koji nam dolaze. U pitanju je jedan koncept u kojem je spojeno moderno i tradicionalno, jedna odlična ideja za koju se nadam da ćemo uskoro ući i u samu realizaciju. Ovim projektom mijenjamo izgled kompletne zgrade Doma kulture, ali i kompletnog dijela oko same zgrade, a ono najvažnije što dobijamo jeste taj prelijepi spoj modernog i tradicionalnog, a posebno bih napomenuo da kroz realizaciju ovog velikog projekta, niko od sadašnjih korisnika Doma kulture neće biti oštećen niti će ostati bez prostora koji su koristili, čak štaviše, uređenjem će dobiti još bolje i funkcionalnije prostorije", kazao je gradonačelnik Ganić.

U periodu koji je pred nama predstoji priprema za samo izvođenje i realizaciju ovog projekta, kojim će Visokog postati bogatije za jedan veliki multifunkcionalni objekat, ali i dodatna parking mjesta, ugostiteljski objekat i uređen prostor u strogom centru grada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije