Odlučeno ko će graditi bolnicu u Trebinju: Izabrali najskuplju ponudu

17.11.2022. 12:04 / Izvor: Akta.ba
bolnica

Bolnica će imati 223 kreveta, dijagnostički i poliklinički blok, stacionare, angio-salu.

Grupa firmi koju predvodi "Herc gradnja" iz Bileće pobijedila je na tenderu za izgradnju i opremanje nove bolnice u Trebinju, saznaje portal Akta.ba.

Naime, iako je njihova ponuda bila najskuplja ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić je mišljenja da je njihova ponuda najpovoljnija. 

"Primjenjujući kriterijum za dodjelu ugovora utvrđen u tenderskoj dokumentaciji, Komisija je utvrdila da je ponuda preduzeća Herc Gradnja najpovoljnija", navedeno je u dokumentu kojeg potpisuje ministar.

bolnica

U odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača se navodi da se u ovom postupku tražila ekonomski najpovoljnija ponuda.

Protiv odluke je dozvoljena žalba u roku od deset dana.

Inače, kada je riječ o formiranju ekonomski najpovoljnije ponude, cijena je imala veliki uticaj, ali ne i presudan. Naime, ona je ponuđaču donosila 75 posto bodova u konačnom računu. Kraći rok za završetak davao je 15 posto bodova, a način plaćanja i garancija za radove, dodatnih deset.

Da podsjetimo, izgradnja nove bolnice u Trebinju planirana je u naselju Pridvorci, na površini od oko 17.000 metara kvadratnih.

Imaće 223 kreveta, dijagnostički i poliklinički blok, stacionare, angio-salu.

Ranije je postignut dogovor da Vlada Republike Srpske finansira izgradnju bolnice, njeno opremanje i komunalnu infrastrukturu, dok će Grad i Vlada sa po 50 posto finansirati pristupne saobraćajnice i okolno uređenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije