Probijen rok za gradnju garaža u sklopu UKC-a

28.11.2022. 13:23 / Izvor: Alternativna televizija
izgradnja garaže

Na rješenje ogromnih gužvi ispred UKC-a pacijenti će morati još da čekaju. Garaže koje bi stavile tačku na ovaj dugogodišnji problem.

Na rješenje ogromnih gužvi ispred UKC-a pacijenti će morati još da čekaju. Garaže koje bi stavile tačku na ovaj dugogodišnji problem, a koje su trebale biti završene u septembru, još nisu ni blizu gotove.

Od parkiranja automobila na trotoarima i zelenim površinama, do ostavljanja istih gotovo na samom ulazu u bolnicu, vozači se snalaze kako znaju i umiju. Ranko Lukač je u Klinički centar došao iz Kozarske Dubice, kaže, problem vidi, ali ne i skoro rješenje. 

"Teško je to riješiti. Puno je pacijenata, puno osoblja, malen prostor okolo i to je malo teže izvodljivo. Koliko dugo tražite ovdje parking oko UKC? Ne dolazimo mi često, ali smo tražili parking nekih 10-ak minuta, a zet je otišao tamo parkirati se", kaže Ranko Lukač. 

Za probijanje rokova kriva je korona koja je sve usporila, za ATV kaže direktor UKC-a. Vlado Đajić poručuje da je na ovaj projekat ponosan, ali da će građani na realizaciju morati čekati duže od očekivanog. 

"Korona i ekonomska kriza su usporili sve radove u državi i svijetu, tako da to nije samo kod nas. Ono što mi potenciramo jeste da se to radi kvalitetno. Znači, bolje je uraditi kvalitetno, jer to je projekat koji će trajati narednih 100-200 godina i bolje da se probije rok pola godine, nego da to napravimo pa poslije popravljamo i da ne bude kvalitetno", kaže C, generalni direktor UKC-a Republike Srpske. 

Od medicinskog osoblja, preko pacijenata, do onih koji su došli nekome u posjetu. Sve ukupno, UKC samo u jednom danu posjeti više od 10 hiljada ljudi, odnosno 5 hiljada automobila. 

Parking mjesta će se prostirati na 5 etaža, što će povezivati 8 liftova. Garaže će biti povezane podzemnim tunelom sa Centralnim medicinskim blokom UKC-a. Radovi na ovom krupnom projektu počeli su u junu 2020. godine, a sve bi trebalo da košta oko 29 miliona KM, bez PDV-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije