Realizovan projekat vodosnabdijevanja Industrijske zone McGovern u Brčkom

10.12.2022. 08:18 / Izvor: Akta.ba
brčko zona

Radovi na projektu izgradnje infrastrukture, tačnije povezivanje MZ Brka i Industrijske zone McGovern na vodovodni sistem uspješno su okončani.

Radovi na projektu izgradnje infrastrukture, tačnije povezivanje MZ Brka i Industrijske zone McGovern na vodovodni sistem uspješno su okončani, te je na tom lokalitetu puštena u rad prepumpna stanica koju su danas obišli gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović.

"Vlada je, od početka svog mandata, vodila računa da se intenziviraju aktivnosti na rješavanju problema vodosnabdijevanja u svim mjesnim zajednicama u kojima je to neophodno i bilježimo dobre rezultate. Danas smo ovdje da potvrdimo rješavanje pitanja vodosnabdijevanja Industrijske zone McGovern i MZ Brka, a uskoro ćemo pristupiti rješavanju ovog pitanja u Grbavici i u zapadnim mjesnim zajednicama", izjavio je gradonačelnik Kadrić te je dodao da se aktivnosti oko izgradnje glavnog transportnog cjevovoda također privode kraju.

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović istakao je važnost ovog projekta, u pogledu rješavanja dugogodišnjeg problema vodosnabdijevanja u MZ Brka. "Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 409.000,00 KM. Ova pumpna stanica obezbjeđuje dobar pritisak vode za građane Brke, a sastoji se od tri pumpe po 7,5 kW i svaka zasebno može da upumpa u sistem po 6,5 litara u sekundi, a to je mnogo više od projektovane potrošnje za ovo naselje koja iznosi oko 11 litara u sekundi", objasnio je Vehabović.

Predsjednik MZ Brka Zehrudin Pekarić istakao je svoje zadovoljstvo, kazavši da se radi o jednom od najvećih urađenih projekata koji su urađeni posljednjih godina u MZ Brka.

"Ovom stanicom riješen je veliki problem koji smo imali na ovom području. Želim da se zahvalim Vladi Distrikta, posebno gradonačelniku Esedu Kadriću i šefu Majazudinu Vehaboviću koji su bili glavni akteri u realizaciji ovog projekta", izjavio je Pekarić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije