Razvoj industrijskih zona: Visoko nastavlja sa ulaganjem u Ozrakoviće

16.12.2022. 10:52 / Izvor: Akta.ba
ozrakovići

Grad Visoko objavio poziv kojim nastavlja radove na rekonstrukciji i obnovi poslovne zone Ozrakovići.

Grad Visoko objavio poziv kojim nastavlja radove na rekonstrukciji i obnovi poslovne zone Ozrakovići.

Riječ je o pozivu za izvođenje radova na sanaciji (rekonstrukciji) saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići, sa izgradnjom javne rasvjete, oborinske i fekalne kanalizacije i sanacijom ulica Kadije Uvejsa i Bosne Srebrene.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 1,494,996,60 KM.

Trajanje ugovora ili rok izvršenja radova je 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Sredstva su obezbijeđena iz budžeta Grada Visoko za 2022. godine – Program kapitalnih ulaganja iz sredstava Gradskog budžeta, iz budžeta Federalnog ministarstva finansija na osnovu zaključenog Ugovora o dodjeli potpore iz Proračuna Federacije BiH od 19.08.2022.godine i od strane Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK na osnovu zaključenog Sporazuma o zajedničkom učešću u realizaciji projekata iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2022.godinu – "Finansiranje izgradnje ili rekonstrukcije vodnih objekata od značaja za jedinice lokalne samouprave (JLS) (zaštitni vodni objekti, vodni objekti za vodonabdijevanje i vodni objekti za zaštitu voda od zagađenja) uključujući izradu projektne dokumentacije“ od 23.05.2022.godine.

Poslovna zona Ozrakovići vrijedi za jedno od najatraktivnijih u ovom dijelu BiH i Jugoistočne Evrope. Locirana je na ulazu u Visoko, u neposrednoj blizini koridora Vc, željezničke stanice, te regionalnih puteva R 445 i R 443. U neposrednoj blizini poslovne zone Ozrakovići nalaze se carinska zona kao i slobodna zona. Slobodna zona Visoko osnovna je radi poboljšanja poslovnih uvjeta kompanija i preduzeća aktivnih u regiji, te da osigura atraktivne uvjete za nove domaće i strane investitore.

Grad Visoko sve ove aktivnosti sprovodi s ciljem ostvarenja strateških ciljeva u pogledu podsticaja poduzetništva, stvaranja preduvjeta za privlačenje investicija, te povećanja broja zaposlenih, naročito lokalnog stanovništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije