Počinju radovi: Odabrani izvođači za izgradnju kružnog toka kod GRAS-a

20.12.2022. 12:48 / Izvor: Akta.ba
kružni tok

Općina Novi Grad i Direkcija za ceste KS u devetom mjesecu ove godine su objavile poziv za izvođenje radova.

Počinju radovi na izgradnji kružne raskrsnice na spoju ulica Džemala Bijedića, Srdana Aleksića i Velikih drveta. Načelnik općine Novi Grad donio je Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u predmetu zajedničke javne nabavke.

Radove će prema Odluci izvoditi grupi ponuđača "Mevludin commerc“ d.o.o. Sarajevo i "Radis“ d.o.o. Istočno Novo Sarajevo.

Radovi su vrijedni 1.243.600.00 KM bez PDV-a. odnosno 1.455.012.00 KM sa PDV-om.

Podsjećamo, Općina Novi Grad i Direkcija za ceste KS u devetom mjesecu ove godine su objavile poziv za izvođenje radova na izgradnji kružne raskrsnice  na spoju Džemala Bijedića, Srđana Aleksića i Velikih drveta. Procijenjena vrijednost javne nabavke je bila 1.145.299,14 KM pez PDV-a.

"Ceste koje će se rekonstruisati su od kantonalnog značaja. Radi se o izgradnji kružnog toka kod KJKP Gras, u ulici Džemala Bijedića, čija rekonstrukcija se odvijala u protekloj godini gdje će se graditi kružni tok na spoju ulica Džemala Bijedića i Srđana Aleksića, dalje će se raditi dio ulice Džemala Bijedića od mosta kod objekta FIS-a, do X transverzale koji je u izuzetno lošem stanju, a za koji je pripremljen projekt rekonstrukcije saobraćajnice sa pješačkom stazom. Treći projekt na kojem će se raditi odnosi na rekonstrukciju raskrsnica na A transverzali, zapravo spajanju ulica Branislava Nušića i Hajrudina Šabanije, koje bi se trebale na semaforiziran način spojiti na A transverzalu, izjavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić prilikom potpisivanja Ugovora u aprilu ove godine.

Okvirni sporazum se zaključuje na osnovu predmjera radova na period od dvije godine. Ukupno maksimalno trajanje svih pojedinačnih ugovora je 12 (dvanest) mjeseci računajući od dana uvođenja izvođača radova u posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije