Novalić najavio

Jedna sarajevska općina bi mogla dobiti "palatu pravosuđa"

22.12.2022. 07:50 / Izvor: Fena
novalic

U budžetu planirana gradnja "palate pravde".

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović razgovarali su o nekoliko kapitalnih projekata koji trebaju biti implementirani na području te općine.

Kako je kazao premijer Novalić za Fenu, Federacija BiH na području općine Novo Sarajevo želi riješiti nekoliko konkretnih problema, te učestvovati u projektima koji se dotiču Federacije BiH i te općine.

Kako je kazao, Federacije BiH na području općine Novo Sarajevo želi graditi "palatu pravosuđa", u kojoj bi se nalazile sve pravosudne institucije FBiH.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović je prepoznao značaj  dolaska tako značajne institucije na područje općine kojom upravlja.

"Mi smo u budžetu već planirali gradnju palate pravde", rekao je Novalić.

Razgovarano je i o autoputu koji se treba spojiti sa prvom transferzalom, Velešićima i dalje prema Vogošći, bilo je govora i o problemima s kojima se gradnja prve transferzale susreće, te o problemima dugovanja sportskih klubova s područja općine Novo Sarajevo, preciznije Fudbalskog kluba Željezničar.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalan je Vladi FBiH koja učestvuje u brojnim projektima, kao što su rekonstrukcija pomoćnog terena FK Željezničar, rekonstrukcija ambulante i mjesne zajednice Vraca, te utopljavanja Osnovne muzičke i baletske škole.

"Radi se o tri važna i skupa projekta gdje Vlada FBiH učestvuje kao partner. Razovarali smo i o drugim velikim infrastrukturnim projektima, kao što je gradski autoput, te o izmještanju Pennyja u Velešićima kako bi nastavili s projektom izgradnje prve transferzale", kazao je Tanović.

Dodao je da za nastavak projekta izgradnje druge transferzale treba raditi na imovinsko-pravnim odnosima, te da je planiran i značajan projekt probijanja tunela do Lukavice, što bi u konačnici značajno rasteretilo saobraćaj preko Vraca. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije