Vlasništvo Općine Trnovo

Još apartmana? Na Bjelašnici se prodaje neizgrađeno građevinsko zemljište

03.01.2023. 10:45 / Izvor: Akta.ba
bjelašnica

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo je raspisao oglas o "Prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta putem licitacije", saznaje Akta.ba.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo je raspisao oglas o "Prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta putem licitacije", saznaje Akta.ba.

"Na prodaju je zemljište označeno kao k.č. broj:3089/l2 K.o.Presjenica površina lokacije :544 m2 namjena objekta: apartmani spratnost objekta:2S+P+2 karakter: stalni neto korisna površina objekta:l825,52", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Prednje naznačene parcele upisane su kao vlasništvo Općine Trnovo, sa dijelom l/l.

"Početna prodajna cijena za neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište iz tačke 1.2. ovog oglasa iznosi 150,00 KM/m2. Naknada za pogodnost građevinskog zemljišta-renta iznosi 50,10 KM/m2 neto korisne površine objekta. Naknada za uređenje građevinskog zemljišta iznosi 170 KM/m2 neto korisne površine objekta", piše u dokumentaciji.

Učesnik licitacije sa kojim se zaključi Ugovor o kupoprodaji dužan je prije izdavanja odobrenja za građenje provesti proceduru krčenja šume u skladu sa članom 52.Zakona o šumama Kantona Sarajevo (Službene novine Kantona Sarajevo broj 5/13,10/21 i 19/22).

Da podsjetimo, radi se o zemljištu koje je u vlasništvu Općine Trnovo, a nalazi se na lokalitetu Bjelašnice.

Kao što je već poznato u posljednje vrijeme je ubrzana izgradnja objekata, uglavnom hotela i apartmana na ovoj planini, te je na lokalitetu Babin Do nastao pravi mali grad.

Osim mnogih novoizgrađenih objekata, veliki broj njih se još uvijek gradi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije