Javno - privatno partnerstvo

Vlada TK odustaje od rješavanja pitanja rekonstrukcije zgrade "Soda-so"

01.02.2023. 08:26 / Izvor: Akta.ba
VLADA TK

Zbog navedenog, projekat rekonstrukcije zgrade Soda – So nastaviti će se po klasičnim modelima u vlastitoj režiji, a za nosioca daljih aktivnosti određuje se Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice.

Vlada Tuzlanskog kantona jučer se upoznala Informacijom o toku pripreme prijedloga projekta javno – privatnog partnerstva "Rekonstrukcija i adaptacija Zgrade Vlade Tuzlanskog kantona", te, zbog neizvjesne dužine trajanja postupka, odustaje od rješavanja pitanja rekonstrukcije i adaptacije poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona po ovom principu.

"Zbog navedenog, projekat rekonstrukcije zgrade Soda – So nastaviti će se po klasičnim modelima u vlastitoj režiji, a za nosioca daljih aktivnosti određuje se Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice", navodi se u odluci Vlade.

Također, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je zaduženo da u narednih 15 dana sačini i Vladi Tuzlanskog kantona dostavi hodogram aktivnosti za realizaciju projekta rekonstrukcije i adaptacije poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona po klasičnom modelu sa nosiocima i rokovima za postupanje.

U augustu prošle godine, u cilju rekonstrukcije i obnove zgrade poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona (zgrada "Soda-So") u Tuzli, Vlada je odobrila i 350.000,00 KM sa pozicije Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava na ime kupovine građevinskog zemljišta neophodnog za realizaciju projekta rekonstrukcije.

Ukupna vrijednost sanacije zgrade je dva do dva i pol miliona KM prema prvim procjenama. Nakon obnove, zgrada će ponovo služiti kao sjedište Vlade TK i više njenih ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije