Planina Trebević

Evropska unija donira finansijska sredstva za novu ambulantu na Brusu

03.02.2023. 09:55 / Izvor: Akta.ba
trebević

Najrazvijeniji, najperspektivniji i napoznatiji turistički centar opštine Istočni Stari Grad uskoro dobija novu ambulantu.

Najrazvijeniji, najperspektivniji i napoznatiji turistički centar opštine Istočni Stari Grad uskoro dobija novu ambulantu za potrebe stanovništva i posjetilaca olimpijske planine Trebević.

Kvalitetna zdravstvena zaštita svih posjetilaca, ali i stanovnika Opštine Istočni Stari Grad, u vrhu je prioriteta rada opštinske administracije.

Svjesni činjenice da je planina Trebević omiljeno mjesto brojnih posjetilaca kojih je iz godine u godinu sve više, potreba za realizacijom jednog ovakvog projekta je od velike važnosti.

Buduća ambulanta će biti smještena na izletištu na Brusu, a biće opremljena novom i savremenom opremom.

Posebnost ove ambulante, pored prelijepog ambijenta na kojem je smještena, je i to što će posjedovati i terensko vozilo, čime se povećava spremnost za brže intervencije na svakoj vrsti terena. U toku je tender za kupovinu jednog takvog terenskog vozila, medicinske opreme i kancelarijskog namještaja, a kompletan proces finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini. Sama investicija se realizuje u sklopu projekta “EU 4 Local Communities”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije