Poboljšan studentski standard

Slijedi izgradnja studentskog doma u Bijeljini

08.02.2023. 13:41 / Izvor: Akta.ba
studentski dom

Foto: InfoBijeljina

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon razgovora sa studentskim liderima, objavio je da će u narednom periodu biti rađeno na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon razgovora sa studentskim liderima, objavio je da će u narednom periodu biti rađeno na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini.

"O pitanjima u vezi sa studentima i mladima razgovaramo s mladima i slušamo njihov glas i probleme s kojima se suočavaju. Rezultat toga je da danas imamo značajno poboljšan studentski standard", napisao je Dodik.

Dodaje da je sa predsjednikom Unije studenata Republike Srpske Urošem Bjelicom i Stefanom Slijepčevićem, predsjednikom Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu, razgovarao o svemu što je do sada urađeno. 

"Ponovio sam da će institucije Republike Srpske nastaviti da aktivno rade na poboljšanju uslova za studente, a nakon velikih ulaganja u izgradnju studentskih domova u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, u narednom periodu radićemo na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini", naveo je predsjednik Republike Srpske.

Dodaje da želi da naši studenti imaju najbolje moguće uslove, te su kako kaže, u prethodnom periodu realizovali brojne mjere.

"Omogućeno je besplatno školovanje za studente prvog ciklusa i prve godine drugog ciklusa studija koji redovno ispunjavaju svoje obaveze, kao i besplatan smještaj u studentskim domovima", zaključuje na kraju Dodik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije