Izgradnja počela u aprilu

Stolačka obilaznica bit će završena prije početka turističke sezone

20.02.2023. 09:42 / Izvor: Akta.ba
obilaznica stolac
OTVORI GALERIJU

Radovi na izgradnji obilaznice Stoca su u tijeku i izvode se usporeno zbog izmještanja velikog broja instalacija i rješavanja problema imovinsko–pravne prirode.

Radovi na izgradnji obilaznice Stoca su u tijeku i izvode se usporeno zbog izmještanja velikog broja instalacija i rješavanja problema imovinsko–pravne prirode, ali će svi radovi biti okončani prije početka turističke sezone, kazao je Hrvatskom Medijskom Servisu direktor Cesta FBiH Ljubo Pravdić.

Podsjetimo, izgradnja obilaznice oko Stoca počela je u travnju prošle godine. Njezinim završetkom izbjeći će se gužve kroz grad Stolac, tijekom ljetnih mjeseci kada veliki broj turista iz unutrašnjosti preko Stoca putuje za Neum.

Puštanjem u promet obilaznice praktično će biti dovršen projekat prometnog povezivanja jedinog našeg grada na moru, Neuma, s ostatkom Hercegovine i Bosne i Hercegovine modernom dvotračnom magistralnom cestom koja je, kao što je poznato, prošlog ljeta svečano otvorena.

No, dio ove ceste od Stoca do Drenovca u dužini od 5-6 kilometara, koji je izgrađen još prije rata, već je “zreo” za rekonstrukciju, odnosno zamjenu dotrajalog,  novim habajućim slojem asfalta, a također će biti neophodno proširiti dio ceste na samom ulazu odnosno izlazu iz Stoca prema Neumu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije