Svečano otvorenje

Otvorena najveća ambulanta obiteljske medicine Doma zdravlja Mostar

22.02.2023. 13:38 / Izvor: Fena
Mostar ambulanta

Središnja klinika u gradu Mostaru koja će ponuditi najbolju uslugu na razini koju pacijenti i zaslužuju.

Središnju ambulantu, koja je nastala spajanjem triju ambulanti - Studentske ambulante Kampus te ambulanti "Stjepan Radić" i "Centar 2", otvorili su  gradonačelnik Mostara Mario Kordić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

"Riječ je o spajanju triju ambulanti gdje od danas gravitira 10 000 pacijenata i svi studenti Sveučilišta u Mostaru i Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC)", istaknula je ovom prilikom ravnateljica Doma zdravlja Mostar dr. Kristina Bevanda.

Po njezinim riječima, ovo će biti središnja klinika u gradu Mostaru koja će, nada se, ponuditi najbolju uslugu na razini koju pacijenti i zaslužuju.

Samu realizaciju kupovine prostora, Dom zdravlja Mostar je zatvorio uz pomoć kreditnih sredstava, ali i sredstava Grada Mostara, dok je dio prenamijene i opremanja ambulante osiguran kroz grant sredstva putem natječaja Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić kazao je kako je riječ o projektu koji je puki pokazatelj realizacije dugoročnih strateških ciljeva kroz prizmu vizije.

"Dugogodišnja želja spajanja ambulanti bio je projekt i moja želja dok sam bio na čelu Doma zdravlja", istaknuo je gradonačelnik.

Ukazujući na značaj ovakve ambulante za Mostarce, podsjetio je kako Studentska ambulanta Kampus, "Stjepan Radić" i "Centar 2", nisu bile uvjetne te da ovo daje dodatnu dimenziju gradu Mostaru.

Klinika

"Posebno me veseli što će studenti i đaci iz UWC-a Mostar naći svoje mjesto jer ambulanta u Kampusu nije bila primjerena današnjem vremenu", dodao je Kordić.

Naveo je i kako je Dom zdravlja jedina gradska ustanova koja se odvažila kreditnim sredstvima poboljšati infrastrukturu te da se nada da će to ohrabriti i druge ustanove u gradu koje imaju slične probleme.

Ovim su potezom, kazao je Kordić, smanjeni troškovi poslovanja u drugim ambulantama i dobiven je novi prostor.

Istodobno se zahvalio državnom tajniku Zvonki Milasu koji ovakve i slične projekte u BiH pomaže putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

"Mislim da je najvažnije da svi projekti koje pokrenemo dožive i epilog otvorenja, kao i ovaj koji će doprinijeti podizanju kvalitete življenja, a medicinska skrb je najvažnija kako za najmlađe tako i za one starije", istaknuo je Milas.

Poručio je kako će Središnji državni ured u ovakvim i sličnim projektima uvijek biti za sve one kojima je preduvjet da ostanu i žive na prostorima gdje su stoljećima.

Inače, Dom zdravlja Mostar već duži niz godina uspješno posluje, kreirajući brend visoke korporativne i institucionalne kulture koja u fokus stavlja brigu za svakog svog pacijenta.

Prije samo četiri dana obilježili su 28 godina od osnutka te ustanove.

Nakon infrastrukturnih intervencija, utopljavanja centralne zgrade, modernizacije rada, kontinuiranog zanavljanja medicinskih uređaja , ulaganja u kadrove, akreditacije kvalitete sustava, obnavljanje ambulanti, konačno je došla na red i ova središnja, najveća ambulanta u kojoj se sjedinjuju tri postojeće koje su bile u malim, skučenim i za rad neuvjetnim prostorijama.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije