Specijalna bolnica za fizikalnu rehabilitaciju

Banja Mlječanica uskoro u novom ruhu, Vlada RS ulaže 30 miliona KM

06.03.2023. 09:04 / Izvor: RTRS
Banja Mlječanica

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica biće najmoderniji zdravstveno – turistički kompleks Republike Srpske.

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica biće najmoderniji zdravstveno – turistički kompleks Republike Srpske.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a u maju se očekuje otvaranje novih bungalova.

Slijedi i završetak hidro bloka kojim ova bolnica postaje lider hiperbarične medicine.

Za završetak zdravstvenog kompleksa Vlada RS izdvojila je više od 30 miliona KM, nakon čega slijedi realizacija i projekta turističkog kompleksa.

U zdravstveni kompleks u "Mlječanici" bilo je potrebno kompletno renoviranje postojećeg objekta, izgradnja najsavremenijeg dijagnostičkog centra i poluintenzivne njege jedinstvene u Republici Srpskoj. To je omogućilo efikasniji sistem liječenja pacijenata.

"Očekujemo novu savremenu opremu, veći prostor i drugačije uslove za rad. Nadam se mnogo lakšem radu nego inače", naveo je Duško Bijelić, glavni medicinski tehničar u Mlječanici.

U to se uvjerila nakon operacije kuka i devedesetogodišnja Radosava Rodić iz Prijedora.

U Mlječanicu je došla na rehabilitaciju i zahvaljujući kompletnoj zdravstvenoj usluzi, očekuje dobre rezultate.

"Zadovoljna sam svim uslugama u Mlječanici. Јednostavno nemam riječi", naglasila je za RTRS.

U maju slijedi otvaranje deset bungalova, a zatim i hidro bloka sa hiperbaričnim komorama, čime će ova ustanova biti lider hiperbarične medicine u BiH.

"Moramo da znamo da je čekanje na hiperbarične komore između deset i 12 mjeseci. Zamislite da jedna Mlječanica, koja u toku jednog dana u kome će raditi dvije smjene može da izvede kroz terapiju hiperbarične medicine 40 do 50 pacijenata", rekao je Darko Banjac, direktor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinau i rehabilitaciju “Mlječanica”.

U planu je da do kraja godine zdravstveni dio bude završen. Slijedi izgradnja sportskih terena i sportske dvorane.

Hotel od 12.000 kvadrata i vještačka jezera. Završetak zdravstveno-turističkog kompleksa ima tendenciju zapošljavanja oko 270 radnika, ali i sklapanje ugovora sa domaćim proizvođačima hrane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije