Oštećen u poplavama 2014.

Okončani radovi i uručena upotrebna dozvola za most Ljubače – Suha

06.03.2023. 12:50 / Izvor: Akta.ba
most

Most na rijeci Spreči oštećen je u poplavama 2014. godine i od tada predstavljao problem i otežavao komunikaciju stanovnika ovog kraja.

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić današnjim je uručivanjem Rješenja o odobrenju za upotrebu mosta preko rijeke Spreče predstavnicima Grada Živinice najavila i skorašnje zvanično puštanje u funkciju ovog infrastukturnog objekta. Most na lokalnoj cesti Ljubače – Suha obnovljen je zahvaljujući zajedničkim snagama i sredstvima koje je obezbijedila Vlada FBiH i premijer Fadil Novalić, Grad Živinice i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

"Procedura što se tiče resornog ministarstva je završena", naglasila je ministrica Ajšić ovom prilikom podsjetivši da su uručena rješenja za urbanističku saglasnost i građenje, završeni radovi i dostavljena uredna dokumentacija te načinjen tehnički prijem komisije koja je konstatovala da se most može koristiti za upotrebu.

"Rješenje će za 15 dana postati pravosnažno a time će i stanovnicima zapadnog dijela Živinica i privrednicima koji su koristili obilaznicu olakšati kretanje i skratiti put", kazala je ministrica Ajšić.

most

Ministrica Ajšić ovom je prilikom zahvalila gradskoj službi i gradonačelniku Živinica za sve poduzete aktivnosti da se projekat što prije završi kao i stanovništvu tog dijela grada na razumijevanju zbog nemogućnosti prelaska tokom izvođenja radova.

Most na rijeci Spreči oštećen je u poplavama 2014. godine i od tada predstavljao problem i otežavao komunikaciju stanovnika ovog kraja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije