Upravljanje otpadom

Za komunalne projekate u Mostaru i Gračanici više od 164 hiljade KM

31.03.2023. 08:56 / Izvor: Akta.ba
komunalni projekti

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo potpisala je ugovore o namjenskom prenosu sredstava.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo potpisala je ugovore o namjenskom prenosu sredstava za sufinansiranje projekata s direktorima javnih preduzeća Deponije Mostar Mirhadom Grebovićem i KOMUS Gračanica Senadom Memićem, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ministarstvo je izdvojilo 84.595 KM za sufinansiranje projekata JP Deponija Mostar, a za iste namjene 80.000 KM iz Budžeta Federacije BiH dobit će JP KOMUS Gračanica.

"Vrlo sam sretna da možemo pomoći javnim komunalnim preduzećima u Mostaru i Gračanici da unaprijede proces zbrinjavanja otpada. Sredstva su namjenska i bit će utrošena za nabavku mašina za unapređenje rada javnog preduzeća u Mostaru, te kamiona za odvoz otpada u Gračanici", rekla je ministrica Đapo.

Grad Gračanica primjer je dobre prakse upravljanja otpadom lokalne zajednice u Federaciji BiH, prilagođen integralnom sistemu upravljanja otpadom koji prati regionalni koncept.

Iz Ministarstva navode da su direktori Grebović i Memić istaknuli da će im sredstva odobrena od Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva okoliša i turizma značajno pomoći u radu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije