ENERGETIKA I PUTNA INFRASTRUKTURA

Višković: Sa kineskim kompanijama projekti vrijedni više od dvije milijarde KM

06.04.2023. 10:18 / Izvor: Akta.ba
KINA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Pekingu da vidi veliku razvojnu šansu Republike Srpske uz pomoć kompanija koje dolaze iz Kine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Pekingu da vidi veliku razvojnu šansu Republike Srpske uz pomoć kompanija koje dolaze iz Kine, navodeći da sa tim kopanijama RS radi na projektima vrijednim više od dvije milijarde KM.

Višković je na svečanom dočeku dobrodošlice u Pekingu zahvalio za podršku koju kineske kompanije pružaju Republici Srpskoj.

"U ovom momentu mi imamo u fazi pregovaranja i realizacije projekata sa vašim kompanijama preko dvije milijarde KM. To su projekti u fazi energetike i putne infrastrukture", naveo je premijer.

Tokom boravka u Pekingu premijer Višković sastaće se sa delegacijom grupacije „Sinopharm“, te predstavnicima kompanija „China Energy Group Co., Ltd, i Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije AVIK, kao i sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti infrastrukture, građevine i željezničkog saobraćaja.

Prilikom boravka u službenoj posjeti Narodnoj Republici Kini, nakon sastanaka koje će predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković imati u Pekingu, sa članovima delegacije, posjetiće i Hainan gdje se održava jedan od najvećih međunarodnih sajmova potrošačkih proizvoda EKSPO 2023 (“Hainan Ekspo”).

"U okviru posjete sajmu, planirano je da se predsjednik Vlade sastane sa izlagačima i predstavnicima kompanija iz različitih oblasti. Takođe, planirani su i sastanci na kojima će premijer Višković predstaviti potencijale Republike Srpske, mogućnosti poslovanja, mjere i aktivnosti, kao i podsticaje koje daje Vlada Republike Srpske stranim investitorima, te sve ostale prednosti i mogućnosti ulaganja u Republiku Srpsku", saopšteno je iz Ureda Vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije