MAGODA - MUZUR

Ilidža spremna za infrastrukturne radove

24.04.2023. 14:46 / Izvor: Akta.ba
ilidža

"Općina Ilidža je spremna za infrastrukturne radove", izjavio je to danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda nakon sastanka s načelnikom ove općine Nerminom Muzurom.

"Općina Ilidža je spremna za infrastrukturne radove", izjavio je to danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda nakon sastanka s načelnikom ove općine Nerminom Muzurom.  

Prema njegovim riječima, raduje ga činjenica da načelnik Muzur već ima spremne projekte, te će oni biti razmotreni u Ministarstvu, kako bi se sagledala mogućnost zajedničke realizacije.   

"Općina Ilidža postaje veliko gradilište, koje se veže za sportsku infrastrukturu i kulturu. Veoma mi se svidio projekt koncertne, odnosno multifunkcionalne dvorane u Sokolović Koloniji. U prilog ovoj ideji ide i činjenica da ćemo u budućnosti imati tramvajsku liniju koja će ići do Hrasnice. Kao ministar, s kompletnom Vladom, nastojat ću da krenemo u realizaciju tog velikog infrastrukturnog projekta, jer za takvom dvoranom Sarajevo godinama vapi", naveo je ministar Magoda.

ILIDZA

 Uz to, potcrtao je da neće izostati podrška Ministarstva ni kod manifestacija, s obzirom na to da su se one prošlogodišnje, poput otvaranja ljetne sezone koncertom Harija Mata Harija i trke na Stojčevcu pokazale izuzetno uspješnim.

"Sigurno će načelnik i njegov tim i ove godine delegirati projekte prema Vladi KS, koje ćemo podržati i podići na još veći nivo", zaključio je ministar Magoda.     

Zahvalivši ministru na posjeti, načelnik Muzur rekao je da je odmah dolaskom na funkciju počeo pripremu brojnih projekata kako bi oni što prije bili spremni za realizaciju.

"U principu, ministru Magodi smo predstavili projekte koje smo s prethodnim sazivom Vlade KS započeli te neke nove koje bi željeli provesti na Ilidži. Ono što je važno jeste da ministar razumije ovu problematiku, dolazi iz ove oblasti i što je za nas posebno važno, pokazao je pozitivnu energiju kada su u pitanju ideje koje smo mu prezentirali. U toku ove sedmice projekte ćemo dostaviti Ministarstvu kulture i sporta, a važno je naglasiti da su oni potpuno spremni, može se početi s realizacijom budžeta, odnosno radovi mogu početi u toku ove godine.  Kada su u pitanju novi projekti o kojima smo također danas razgovarali, potrudit ćemo se da se i za njih što prije pripreme ulazne informacije, kako bi mogli krenuti s realizacijom", objasnio je načelnik Muzur.

ILIDZA

 Današnjem sastanku prisustvovali su i zastupnik u Skupštini KS Samir Avdić te zamjenik predsjedavajućeg OV Ilidža Selver Zećirović.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije