POTREBNO JOŠ 250 HILJADA KM

Planinarsko društvo Njivice već deset godina gradi svoj planinarski dom

08.05.2023. 08:40 / Izvor: Fena
planinarski dom

Planinarsko društvo Njivce već desetak godina iz vlastitih sredstava gradi svoj planinarski dom iznad sela Bijela, ali nedostatak sredstava ih onemogućava da svoj projekt privedu kraju.

Planinarsko društvo Njivce već desetak godina iz vlastitih sredstava gradi svoj planinarski dom iznad sela Bijela, ali nedostatak sredstava ih onemogućava da svoj projekt privedu kraju.

Kako je rekao predsjednik Planinarskog društva Njivce iz Bijele Mirko Geljić, za završetak radova na domu potrebno je još 250 hiljada KM kako bi kompleks koji bi se sastojao od glavne zgrade, dječijeg igrališta, planinarskog ljetnikovca i sportskih terena bio do kraja sljedeće godine potpuno u funkciji. 

Dosad je izgrađen objekat površine oko 160 metara kvadratnih koji uz vlastita sredstava koja su, kako je rekao Geljić, premašila 150 hiljada KM, i pomoć prijatelja društva, planiraju staviti pod krov tokom ljeta.

"Do sada smo uložili mnogo vlastitih sredstava i od kada postoji naše društvo sve radimo samostalno od građevinskih radova preko kupovine zemljišta na kojoj su objekti podignuti, do drugih sadržaja koje planiramo napraviti", kazao je.

Pored redovnih aktivnosti, dodao je, održavaju i druženja s drugim planinarskim društvima iz regije i imaju jako dobro saradnju sa svima u okruženju.

Geljić kaže da ih nova zakonska regulativa za udruženja građana onemogućava da izvode građevinske radove na objektima i da za tu svrhu apliciraju kod međunarodnih donatora.

Zahvalio je Vladi Brčko distrikta koja je ranije kroz projekte pomagala tom društvu i pozvao sve ljude dobre volje da odvoje sredstva i završe izgradnju planinarskog doma i kompleksa u podnožju Majevice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije