ARAPSKI INVESTITORI

Šeik Mohamed al Qasimi: BiH među najljepšim zemljama svijeta, nastavljamo ulagati

11.05.2023. 08:38 / Izvor: Akta.ba
SASTANAK

Vlasnik firme Emirates d.o.o., u čijem je vlasništvu zabavni park Sunnyland, Šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi sa delegacijom potencijalnih investitora iz Alžira i Dubaija, sastao se jučer s ministrom privrede Kantona Sarajevo Zlatkom Mijatovićem.

Vlasnik firme Emirates d.o.o., u čijem je vlasništvu zabavni park Sunnyland, Šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi sa delegacijom potencijalnih investitora iz Alžira i Dubaija, sastao se jučer s ministrom privrede Kantona Sarajevo Zlatkom Mijatovićem.

Ministar Mijatović je, ovom prilikom, istakao kako mu je posebna čast što je domaćin ovoj značajnoj privrednoj delegaciji, te se u svom uvodnom obraćanju osvrnuo na postojeće poslovno okruženje u Kantonu Sarajevo, kao i na izazove i prilike za investiranje.

Ova posjeta upriličena je u svijetlu nadolazeće posjete državnog ministra vanjske trgovine Ujedinjenih Arapskih Emirata, te održavanja važnih privrednih događaja kao što su XII Sarajevo Business Foruma i Trećeg Halal sajam. Na sastanku se govorilo o mogućnostima investiranja u BiH, te o budućim projektima.

"BiH je među najljepšim zemljama na svijetu i također je među zemljama koje imaju najveću mogućnost za investicije", istakao je šeik Mohamed al Qasimi, te dodao da može sa sigurnošću reći da više od 90 posto Arapa koje poznaje i koji posjećuju našu zemlju, narod u BiH opisuju kao veoma dobar, a BiH vide kao svojevrstan "raj na zemlji".

Šeik Mohamed al Qasimi je u razgovoru istakao i da je u Kantonu Sarajevo, ali i u Bosni i Hercegovini moguća realizacija projekata iz oblasti turizma, posebno zdravstvenog i sportskog turizma, kao i projekata iz oblasti sporta, poljoprivrede, uzgoja zdrave hrane, iskorištavanja bogatstva prirodnih resursa, termalne i pitke vode.

Ministar Mijatović zahvalio se na ovoj posjeti, te iskazao spremnost da u toku svog mandata iskoristi sve raspoložive resurse i nadležnosti kako bi Kanton Sarajevo, ali i Bosna i Hercegovina u narednom periodu bili atraktivne destinacije za poslovanje investitora, kao što su i njegovi gosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije