Načelnik Efendić potpisao ugovor

Ulazni hol Osnovne škole Mehmedalija Mak Dizdar uskoro će biti obnovljen

17.05.2023. 15:34 / Izvor: Akta.ba
efendić

Općina je provela proceduru javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

Ulazni hol Osnovne škole “Mehmedalija Mak Dizdar” u naselju Otoka, uskoro će biti obnovljen, prvi put otkako škola postoji, a učenici i uposlenici te obrazovne ustanove dobit će ljepši i ugodniji prostor za nastavu. Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je danas ugovor za izvođenje radova na sanaciji hola škole, čime se stiču preduslovi za početak radova.

Općina je provela proceduru javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, te je odabrani izvođač firma "GD KONSTRUKCIJE’’ d.o.o. Mostar. Vrijednost ugovorenih radova je 164.000 KM, a sredstva je obezbijedilo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila je finansijska sredstva za izradu projekta, investiciono- tehničku dokumentaciju i provedbu procedure javne nabavke.

Načelnik Semir Efendić kazao je da nakon završetka rekonstrukcije fiskulturne sale u školi “Mehmedalija Mak Dizdar” ostaje dio radova koji su obuhvaćeni ovim ugovorom. Dodao je da je ovo jedna lijepa vijest za učenike, roditelje i nastavnike škole, te da se Općina trudi da uslovi za školovanje najmlađih budu što bolji, kako u osnovnim i srednjim školama, tako i u predškolskim ustanovama.

"Najveći dio ovog ugovora tiče se rekonstrukcije hola škole, to je stari dio objekta koji je veoma dotrajao, te mu je potrebna obnova. Zajedno smo sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajeva i školom partneri u realizaciji ovog projekta. Potpisivanjem ovog ugovora sa firmom , izvođačem radova, stiču se preduslovi da se započne sa radovima, a oni bi trebali da se izvode u vrijeme raspusta, nakon završetka nastave’’, kazao je općinski načelnik Efendić.

Direktorica OŠ ‘’Mehmedalija Mak Dizdar’’ Samira Nukić kazala da je ovo jedan od sretnih dana za njihovu školu, te se zahvalila na saradnji i podršci Općini i resornom Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast biti dijelom nastavka naše priče kada smo prije godinu i po počeli sa ulaganjem u rekonstrukciju fiskulturne sale. Pohvalno je da Ministarstvo i Općina rade u partnerstvu, te na taj način pomažu našoj školi. Ovim sredstvima će se završiti obnova naše fiskulturne sale, rekonstrukcija svlačionice koja nam je vrlo bitna i hola koji je takav već 50 godina, otkako škola postoji. Uz bolje uslove očekujemo i bolje rezultate škole i učenika, radit će se u ljepšem i novijem ambijentu’’, istakla je Nukić.

Ovim projektom predviđena je rekonstrukcija dvije svlačionice uz fiskulturnu salu sa pripadajućim sanitarnim prostorijama, gdje je planirano izvesti radove demontaže i uklanjanja postojeće sanitarne opreme, zidnih i podnih obloga, zamjenu vodovodnih, kanalizacionih i elektro instalacija, izrade novih podnih i zidnih obloga, te ugradnje novih sanitarnih elemenata i galanterije, kao i ostale građevinsko – zanatske radove. Također, predviđena je zamjena postojećih rasvjetnih tijela novim u skladu sa projektovanom fotometrijom, te ugradnja meke zaštite zidnih ploha na kraćim stranama fiskulturne sale. Osim navedenog,  izvršit će se i rekonstrukcija podnih ploha u školskom holu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije