ODRŽAN SASTANAK

Predstavljen plan saobraćajne infrastrukture Zavodu za planiranje KS

24.05.2023. 14:49 / Izvor: Akta.ba
steta

Na sastanku su predstavnicima Zavoda predstavljeni planovi i aktivnosti Ministarstva u razvijanju saobraćajne infrastrukture.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, zajedno sa pomoćnicima Tarikom Bašovićem i Muamerom Kukanom te direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem, održao je sastanak s direktorom Zavoda za planiranje Farukom Muharemovićem i saradnicima. 

Tema sastanka je bio razvoj Sarajeva, kao i aktuelna priprema dokumenta Osnovna koncepcija novog Urbanističkog plana za urbano područje Sarajeva za period 2016.-2036. godine.

Na sastanku su predstavnicima Zavoda predstavljeni planovi i aktivnosti Ministarstva u razvijanju saobraćajne infrastrukture.

Poseban fokus stavljen je na razvoj i izgradnju novih saobraćajnica, kao i proširenja tramvajske pruge.

Također, predložene su i lokacije za terminale javnog prijevoza i sistema PARK&RIDE u prigradskim, ali i lokacije garaža u gradskim općinama.

Neki od projekata su također vertikalni transport, kao i uvezivanje željezničke i tramvajske pruge.

Ministarstvo saobraćaja će u narednom periodu dostaviti Zavodu sve potrebno, kako bi se mogle realizovati aktivnosti potrebne za planiranje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije