Podrška zdravstvenom sistemu

Općoj bolnici Gračanica za nabavke medicinske opreme 150 hiljada KM

25.05.2023. 08:13 / Izvor: Akta.ba
medicinska oprema

U skladu sa potpisanim ugovorom Vlada Tuzlanskog kantona će Općoj bolnici u Gračanici staviti na raspolaganje 150.000 KM za sufinansiranje nabavke medicinske opreme.

Povodom potpisivanja Ugovora o sufinansiranju nabavke medicinske opreme ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović posjetila je jučer Opću bolnicu Dr. „Mustafa Beganović“ Gračanica.

Riječ je o nastavku podrške razvoju zdravstvenog sistema kojim će Vlada Tuzlanskog kantona Općoj bolnici u Gračanici putem Ministarstva zdravstva staviti na raspolaganje 150.000 KM u svrhu sufinansiranja nabavke medicinske opreme.

"Bavimo se unaprjeđenjem rada a cilj je dobrobit naših pacijenata“, kazala je ministrica Bećirović naglasivši da će se nastaviti trend pomaganja zdravstvenih ustanova od strane Vlade TK.

"Bolnica iskazuje svoje potrebe a Vlada TK, koja je osnivač ove ustanove, ulaže u bolnicu. Za nabavku opreme, za bolji rad, za bolje liječenje pacijenata koji gravitiraju ovoj bolnici i ta se sredstva ni u kakve druge svrhe ne mogu upotrijebiti", naglasila je ministrica Bećirović.

U skladu sa potpisanim ugovorom Vlada Tuzlanskog kantona će Općoj bolnici u Gračanici staviti na raspolaganje 150.000 KM za sufinansiranje nabavke medicinske opreme. Od dodijeljenih sredstava Opća bolnica Dr. "Mustafa Beganović" Gračanica će nabaviti automatizovani biohemijski analizator, analizator elektrolita – jonometar, hematološki analizator sa opcijom za retikulocite i tjelesne tekućine, te hirurški operacioni stol.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije