OBJAVLJENA DVA TENDERA

Izdvaja se 2,2 miliona KM za rekonstrukciju kantonalne bolnice u Bihaću

02.06.2023. 08:04 / Izvor: Akta.ba
bolnica

Objekt Kasindol je smješten unutar bolničkog kompleksa Kantonalne bolnice Dr Irfan Ljubijankić.

Direktor Kantonalne bolnice Dr Irfan Ljubijankić iz Bihaća objavio je novi javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji i renoviranju zgrade Kasindol čija je procijenjena vrijednost 1.461.600 KM bez uračnatog PDV-a, a sredstva je obezbijedila Vlada FBiH.

Novi poziv uslijedio je nakon što na prethodno raspisani tender u aprilu ove godine nije pristigla ni jedna ponuda do utvrđenog roka, kako se navodi u poništaju postupka. I u prvom pozivu cijena radova je bila jednaka iznosu koji se i sada procijenjuje.

Objekt Kasindol je smješten unutar bolničkog kompleksa Kantonalne bolnice Dr Irfan Ljubijankić. Projektom se ne predviđa izmjene gabarita objekta, nego se odnosi na sanaciju i adaptaciju unutrašnjih prostora.

Novoprojektovanim rješenjem radi se nova dispozicija prostora, a sve prema potrebama budućih korisnika. Vrši se rekonstruisanje mokrih čvorova i reorganizacija odjela u zgradi Kasindol. U objektu su planirani slijedeći odjeli:

Prizemlje – Fizikalna terapija (Odjel onkologije nije tretiran u ovom projektu)

Prvi sprat – očni odjel i ORL

Drugi sprat – interno A

Treći sprat– interno B

Također, u bihaćkoj kantonalnoj bolnici traže i firmu za radove na rekonstrukciji i renoviranju zgrade neuropsihijatrije.

Vrijednost ovih radova je procijenjena na 769.231 KM bez PDV-a, a rok za prijave je isti kao i za zgradu Kasindol.

Projektom se predviđa demontaža postojećih vanjskih bravarskih pozicija sa odvozom, rušenje dijela zidova i sanitarnih čvorova, podova te prilagodba ulaza potrebama funkcije objekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije