MULTIFUNKCIONALNA DVORANA

Svečano otvorena sportska dvorana "Lauš", vrijedna više od 2 miliona KM

05.06.2023. 12:36 / Izvor: Akta.ba
DVORANA

​Ministar porodice, omladine i sporta, Selma Čabrić, prisustvovala je svečanom otvaranju sportske dvorane "Lauš" u Banjaluci, čija je vrijednost viša od dva miliona KM, a koja je izgrađena uz Osnovnu školu "Sveti Sava" u tom naselju.

​Ministar porodice, omladine i sporta, Selma Čabrić, prisustvovala je svečanom otvaranju sportske dvorane "Lauš" u Banjaluci, čija je vrijednost viša od dva miliona KM, a koja je izgrađena uz Osnovnu školu "Sveti Sava" u tom naselju.

Čabrić  je rekla da će danas otvorena sportska dvorana "Lauš" poslužiti učenicima da se u što boljim uslovima bave sportom i navela da su Vlada RS i resorno ministarstvo učestvovali sa jednom trećinom ukupno uloženih sredstava u izgradnju i opremanje dvorane.

"Školski sport je odskočna daska za dalji put svih onih koji misle da se bave sportom. Ponosni smo što grad Banjaluka i RS dobijaju ovakav objekat", rekla je Čabrić.

dvorana

 

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, rekao je da je otvaranjem ove multifunkcionalne dvorane završen projekat koji je počela prethodna lokalna vlast.

"Ova sjajna dvorana je potrebna gradu i ispunjava evropske i svjetske standarde za sve vrste sportskih takmičenja. Služiće đacima i novim generacijama, stanovnicima Lauša, sportistima i cijeloj Banjaluci", rekao je Stanivuković i precizirao da je riječ o projektu čija je vrijednost veća od dva miliona KM.

Predsjednik Skupštine Banjaluke, Ljubo Ninković, izrazio je zadovoljstvo što će ovaj sportski objekat poslužiti djeci, đacima i stanovnicima Lauša, ali i cijeloj Banjaluci jer će, kako je naveo, dvoranom upravljati Sportski centar "Borik".

On je zahvalio i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i Vladi za pomoć u izgradnji ove dvorane.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava", Miroslav Popržen, rekao je da je ovo veliki dan za đake ove obrazovne ustanove, naselje Lauš, ali i Banjaluku, s obzirom na to da je riječ o reprezentativnom i prostranom objektu namijenjenom za održavanje takmičenja u brojnim sportovima.


 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije