RAZVOJ LOKALNIH ZAJEDNICA

Za izgradnju infrastrukture u Srebreniku i Doboj Istoku potpisana četiri ugovora

13.06.2023. 12:35 / Izvor: Fena
PROJEKTI

Realizacija odabranih projekata vrši se na osnovu aplikacija na javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, za koje su lokalne zajednice pokazale interes i osigurale učešće.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar potpisao je ugovore sa načelnikom Općine Doboj Istok Kemalom Bratićem i savjetnikom gradonačelnika Srebrenika Jasminom Vejzovićem, koji se odnose na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima i opremanje jedne sportske dvorane.

Realizacija odabranih projekata vrši se na osnovu aplikacija na javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, za koje su lokalne zajednice pokazale interes i osigurale učešće.

"Danas smo potpisali ugovore, za koje smo najavili da će biti temeljna odrednica ovog ministarstva. To su konkretni infrastrukturni projekti, kojim se poboljšava kvalitet života povratnika. Obilazeći teren, iskazane su nam potrebe povratnika za izgradnjom infrastrukture. Stoga smo, osim izgradnje puteva, potpisali i ugovor za opremanje fiskulturne sale u općini Doboj Istok što će obogatiti život i sadržaje povratnika, naročito mladih ljudi", kazao je ministar Dizdar. 

Učešće u projektima daju Grad Srebrenik i Općina Doboj Istok.

Kako je kazao načelnik Općine Doboj Istok Kemal Bratić, radi se o nastavku izgradnje i opremanju dvorane u naselju Klokotnica, kao i nastavku izgradnje puta.

"Ovo je prilika da zahvalim ministru Dizdaru i Ministarstvu u nastojanju da se u narednom periodu obrati pažnja na ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica", istakao je Bratić.

Kako je naglasio Vejzović, savjetnik gradonačelnika za infrastrukturu u Gradskoj upravi Srebrenik, odobrena sredstva će biti od značaja za stanovnike tog područja.

"Odobrena sredstva će nam pomoći u izgradnji dva putna pravca u povratničkim mjestima što je svakako značajna podrška za Srebrenik i značajno će popraviti kvalitet života povratnika u naselju Špionica", zaključuje on, saopćeno je iz Ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije