najveća u ovom dijelu Evrope

Celex u RS-u planira graditi fabriku vrijednu 50 miliona eura

15.06.2023. 15:12 / Izvor: Akta.ba
SHP grup

Predsjednik Vlada Republike Srpske Radovan Višković, razgovarao je danas u Banjoj Luci sa rukovodstvom slovačke "SHP grupe".

Predsjednik Vlada Republike Srpske Radovan Višković, razgovarao je danas u Banjoj Luci sa rukovodstvom slovačke "SHP grupe - Celex“, jedne od vodećih proizvođača higijenske konfekcije, na čelu sa vlasnikom koncerna Milanom Filom.

Tokom sastanka, predstavnici slovačkog koncerna, koji u Republici Srpskoj uspješno posluju već duže od dvije decenije, predstavili su planove za izgradnju nove fabrike za proizvodnju higijenske konfekcije, koja bi bila jedna od najvećih u ovom dijelu Evrope.   

Prema njihovom planu, poslovanje bi, u prvoj fazi, bilo prošireno novom fabrikom, u projektovanoj vrijednosti od 50 miliona eura.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovana Višković, podržao je planove za dalje proširenje obima poslovanja slovačke grupacije u Republici Srpske, te istakao da će Vlada i sve nadležne republičke insttiucije svesrdno pomoći realizaciju nove investicije.

"SHP grupa“ u Republici Srpskoj posluje od 2002. godine, kad je, u procesu transformacije državnog kapitala, privatizovala nekadašnji "Celeks“.

Ova, izvozno orjentisana fabrika, danas je jedan od najvećih proizvođača higijenske konfekcije na ovim prostorima, sa godišnjim prometom od 134 miliona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije