Potpisan Sporazum

Pet miliona KM za projekte vodovodne i kanalizacione mreže u KS

07.07.2023. 11:47 / Izvor: Akta.ba
sporazum

Budžetom Kantona Sarajevo za 2023. godinu u razdjelu resornog ministarstva, za KJKP "Vodovod i kanalizacija" na poziciji kapitalnih transfera osigurana su finansijska sredstva u ukupnom iznosu do 5.000.000 KM sa uračunatim PDV-om.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević i direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija" Rusmir Salić potpisali su danas Sporazum o realizaciji projekata izgradnje, rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže na području Kantona Sarajevo.

Budžetom Kantona Sarajevo za 2023. godinu u razdjelu resornog ministarstva, za KJKP “Vodovod i kanalizacija"  na poziciji kapitalnih transfera osigurana su finansijska sredstva u ukupnom iznosu do 5.000.000 KM sa uračunatim PDV-om.

Usaglašavanje prioritetnih dionica za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže vršit će se uz koordinaciju sa nadležnim općinama i Ministarstvom, što će se definisati aneksom sporazuma između preduzeća, lokalne zajednice i Ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije