NERIJEŠENA PITANJA

Stopirani dalji radovi na izgradnji ski centra Igrišta

25.07.2023. 08:15 / Izvor: Akta.ba
ski centar

Olimpijski centar Jahorina je izdao saopštenje da je primoran da stopira sve dalje radove na izgradnji ski centra Igrišta.

Olimpijski centar Jahorina je izdao saopštenje da je primoran da stopira sve dalje radove na izgradnji ski centra Igrišta. Razlog je situacija nastala usled neriješenih pitanja između opštine Vlasenica i lokalnog stanovništva.

Napominju da je Vlada Republike Srpske u ne tako sjajnoj situaciji izdvojila sredstva od 50 miliona KM i opredijelila ih za izgradnju ski centra Igrišta sa primarnim ciljem razvoja tog kraja.

"Naš plan je bio da ovaj ambiciozni projekat započne sa radom ove sezone, ali nažalost, zbog blokade od strane mještana sela Gornji Zalukovik, ovaj plan je doveden u pitanje. Svaki dan sa povoljnim vremenskim uslovima je od izuzetnog značaja za izgradnju ski centra, a kako se bliži zimska sezona, blokada koja je nastala zbog neriješenih pitanja postaje sve više zabrinjavajuća. Naši izvođači radova već 8 dana ne mogu da nastave radove i samo iz tog razloga smo donijeli odluku o obustavljanju radova, Moramo naglasiti da ova situacija ne utiče samo na Olimpijski centar, već  i na opštinu Vlasenica i cjelokupno stanovništvo ove regije", navode iz Olimpijskog centra.

Procenjuju da bi izgradnjom ski centra Igrišta bilo zaposleno preko 2.000 ljudi, što bi pružilo značajnu podršku ekonomskom rastu opštine Vlasenica. Osim toga, očekuje se da bi ova investicija dala novi zamah cjelokupnoj privredi ovog područja, stvarajući sinergiju koja bi imala dugoročne benefite za sve nas.

"Učinili smo sve što je u našoj moći kako bismo riješili probleme nastale, između opštine Vlasenica koja je bila zadužena za rješavanje pitanja o trasi i imovini sa mještanima pomenutog sela i nezadovoljnog stanovništva. Međutim, uprkos našim naporima, nismo postigli dogovor, što nas je primoralo da obustavimo radove. Još jednom, želimo naglasiti da ovu odluku nismo donijeli olako i da smo svjesni njenih mogućih posljedica po sve nas. Ipak, nadamo se da ćemo zajedno sa lokalnom administracijom pronaći održivo rješenje kako bismo nastavili sa realizacijom ovog važnog projekta za našu regiju", poručili su.

Podjećamo, mještani Gornjeg Zalukovika, u opštini Vlasenica, blokirali su put kako bi spriječili njegovo totalno uništenje i kako bi onemogućili da izvođač radova započeo posao - dovođenje vode sa izvora Jadar u ski centar "Igrišta".  Mještani su do sada nekoliko puta blokirali put tražeći od Olimpijskog centra Jahorina da im da pismenu garanciju da će asfaltirati put. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije